Sterke stijging Wft-examenkandidaten zichtbaar in september

Het CDFD heeft de resultaten gepubliceerd over de initiële Wft-examens en de PE-Plusexamens tot en met september 2016. Daaruit blijkt dat in de periode vanaf april 2016 zowel het aantal initiële examens als het aantal PE-Plusexamens flink is afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Begrijpelijk, want verreweg de meeste financieel dienstverleners stellen het behalen van de nieuwe diploma’s niet uit tot het laatste moment. En vanaf 1 januari 2017 moet elke medewerker die adviseert in het bezit zijn van de nieuwe diploma’s.

Sterke stijging

Tegelijkertijd valt op dat in september 2016 weer een sterke stijging van het aantal examenkandidaten zichtbaar is. Bij NIBE-SVV is in de maand oktober het aantal PE-Plus- (en Wft-)examens met meer dan 80% procent gestegen ten opzichte van de voorgaande 6 maanden. Vooral het aantal PE-Plusexamens is toegenomen. 

Degenen die het behalen van de nieuwe diploma’s wel lang hebben uitgesteld, beginnen zich te realiseren dat de tijd begint te dringen. Terwijl de initiële examens ook in 2017 nog zijn af te leggen, kan dat niet bij de PE-Plusexamens. De resterende weken van dit jaar bieden de laatste mogelijkheid om alsnog deze examens af te leggen. Voor hen die dat willen doen, is het wel van belang dat de omwisselactie zelf (het aanvragen van de nieuwe diploma’s bij een exameninstituut onder overlegging van alle op 31 december 2013 geldige Wft-diploma’s of gelijkstellingen daarvoor) al in gang is gezet. Vanaf 1 november neemt NIBE-SVV alleen nog aanvragen voor de omwisselactie bij NIBE-SVV in behandeling als er voldoende tijd en mankracht beschikbaar is om deze te kunnen honoreren. 

Verwachting

De verwachting is dat de stijging van het aantal examenkandidaten, zeker voor de PE-Plusexamens, zich in de komende weken versterkt zal voortzetten. NIBE-SVV raadt iedereen die dit jaar nog een of meer examens wil afleggen aan dit zonder verder uitstel te doen. Op dit moment is het bij NIBE-SVV nog mogelijk om een plaats te reserveren voor een examen tot eind van het jaar. Reserveer daarom nu, dan bent u verzekerd van een plek.

Wft-opleidingen en -examens

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!