Profiteer van het afleggen van een hoger examen! Regeling PE-Plusexamens licht versoepeld

De regeling die bepaalt welk PE-Plus u mag afleggen, is een beetje soepeler geworden. In plaats van het PE-Plusexamen dat hoort bij het gelijksoortige diploma uit het oude vakbekwaamheidsstelsel, mag u er ook voor kiezen een hoger PE-Plusexamen af te leggen.

Wat is gewijzigd?

Degenen die op 31-12-2013 alleen in het bezit waren van een diploma Wft-Basismodule konden via het PE-Plusexamen Adviseur basis het nieuwe diploma behalen. Nu kan dat ook door het afleggen van elk ander PE-Plusexamen, behalve Adviseur zorgverzekering. Iets soortgelijks geldt voor degene die in het bezit is van de oude diploma’s Wft-Basismodule en Wft-Schade Particulier: door het behalen van het ‘hogere’ PE-Plusexamen Adviseur schadeverzekering zakelijk, verwerft u het diploma ‘Adviseur schadeverzekering particulier’. De laatste groep die van deze uitbreiding kan profiteren, heeft de oude diploma’s ‘Wft-Basismodule’ en ‘Wft-Levensverzekeringen’ (incl. Beleggen). In plaats van het PE-Plusexamen Adviseur vermogen kunnen zij ook kiezen voor de PE-Plusexamens Adviseur hypothecair krediet of Adviseur pensioen.

Voor wie aantrekkelijk?

De regeling is vooral aantrekkelijk voor degenen die een of meer diploma’s uit het oude stelsel hebben en inmiddels bezig zijn diploma’s uit het nieuwe stelsel te halen. Bijvoorbeeld: u heeft het oude diploma Wft-Basismodule en u bent inmiddels bezig met de module Schadeverzekering particulier. Dan heeft u nu twee mogelijkheden. U kunt nog steeds kiezen voor het PE-Plusexamen Adviseur Basis en het initiële examen Schadeverzekering particulier, maar u kunt nu ook kiezen voor het initiële examen Schadeverzekering particulier én het PE-Plusexamen Adviseur schadeverzekering particulier. Die laatste mogelijkheid heeft als voordeel dat u met beide examens grotendeels over dezelfde leerstof wordt geëxamineerd. Eenzelfde voordeel geldt voor degene die bijvoorbeeld de oude diploma’s ‘Wft-Basismodule’ en ‘Wft-Levensverzekeringen’ heeft en hypotheekadviseur of pensioenadviseur wil worden.

Maar let op:
Ondanks dat Minister Dijsselbloem de overgangsperiode voor de PE Plus-examens heeft verlengd tot 1 april 2016, adviseren wij u niet te lang te wachten met het voorbereiden en afleggen van deze examens.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!