Profiteer van het afleggen van een hoger examen! Regeling PE-Plusexamens licht versoepeld

De regeling die bepaalt welk PE-Plus u mag afleggen, is een beetje soepeler geworden. In plaats van het PE-Plusexamen dat hoort bij het gelijksoortige diploma uit het oude vakbekwaamheidsstelsel, mag u er ook voor kiezen een hoger PE-Plusexamen af te leggen.

Wat is gewijzigd?

Degenen die op 31-12-2013 alleen in het bezit waren van een diploma Wft-Basismodule konden via het PE-Plusexamen Adviseur basis het nieuwe diploma behalen. Nu kan dat ook door het afleggen van elk ander PE-Plusexamen, behalve Adviseur zorgverzekering. Iets soortgelijks geldt voor degene die in het bezit is van de oude diploma’s Wft-Basismodule en Wft-Schade Particulier: door het behalen van het ‘hogere’ PE-Plusexamen Adviseur schadeverzekering zakelijk, verwerft u het diploma ‘Adviseur schadeverzekering particulier’. De laatste groep die van deze uitbreiding kan profiteren, heeft de oude diploma’s ‘Wft-Basismodule’ en ‘Wft-Levensverzekeringen’ (incl. Beleggen). In plaats van het PE-Plusexamen Adviseur vermogen kunnen zij ook kiezen voor de PE-Plusexamens Adviseur hypothecair krediet of Adviseur pensioen.

Voor wie aantrekkelijk?

De regeling is vooral aantrekkelijk voor degenen die een of meer diploma’s uit het oude stelsel hebben en inmiddels bezig zijn diploma’s uit het nieuwe stelsel te halen. Bijvoorbeeld: u heeft het oude diploma Wft-Basismodule en u bent inmiddels bezig met de module Schadeverzekering particulier. Dan heeft u nu twee mogelijkheden. U kunt nog steeds kiezen voor het PE-Plusexamen Adviseur Basis en het initiële examen Schadeverzekering particulier, maar u kunt nu ook kiezen voor het initiële examen Schadeverzekering particulier én het PE-Plusexamen Adviseur schadeverzekering particulier. Die laatste mogelijkheid heeft als voordeel dat u met beide examens grotendeels over dezelfde leerstof wordt geëxamineerd. Eenzelfde voordeel geldt voor degene die bijvoorbeeld de oude diploma’s ‘Wft-Basismodule’ en ‘Wft-Levensverzekeringen’ heeft en hypotheekadviseur of pensioenadviseur wil worden.

Maar let op:
Ondanks dat Minister Dijsselbloem de overgangsperiode voor de PE Plus-examens heeft verlengd tot 1 april 2016, adviseren wij u niet te lang te wachten met het voorbereiden en afleggen van deze examens.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 08:36

Bereid je optimaal voor op je Wft-PE-examen

Op 1 april 2022 loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot deze datum hebt om je Wft-PE-examen(s) te behalen. In een poll op onze LinkedIn-pagina vroegen we wanneer onze studenten van plan zijn dit examen te gaan doen. We zijn blij om te zien dat 59% al gecertificeerd is en 22% van plan is om tijdens de zomerperiode examen te doen. Dat is verstandig, want wie tot het laatste moment wacht kan zijn of haar adviesbevoegdheid kwijtraken. Ben je nog niet gecertificeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je optimaal voor te bereiden op het examen.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.