Prijs Wft-examens NIBE-SVV blijft gelijk ondanks verhoging leges

Op 1 april (geen grap) start de nieuwe Wft-PE-periode, met nieuwe Wft- en PE-examens. En hoewel de minister de leges flink verhoogt, houdt NIBE-SVV de prijs van de examens gelijk: € 129. Een rechtstreeks gevolg van een efficiënte organisatie en bijpassende omzetvolumes.

Leges

Leges: het bedrag dat elk exameninstituut per afgenomen examen aan de staat moet betalen. De minister wil die leges per 1 april verhogen. Dat is volgens hem noodzakelijk om een kostendekkende exploitatie van de centrale examenvragenbank (en aanpalende werkzaamheden van CDFD en DUO) mogelijk te maken. Maar, aldus de minister, daar hebben financieel adviseurs weinig last van. Oorspronkelijk was immers voorzien dat de PE-examens per module zouden gelden en inmiddels is besloten dat dit op diplomaniveau gebeurt. Het gevolg daarvan is dat een financieel adviseur (veel) minder PE-examens hoeft af te leggen dan eerder was voorzien. Financieel adviseurs die hun Wft-PE-examen bij NIBE-SVV doen, hebben dus helemaal geen last van deze prijsverhoging. 

Nieuwe PE-examens

Vanaf 1 april zijn er nieuwe PE-examens. Het CDFD heeft de toetstermen (vastgesteld door de minister) inmiddels gepubliceerd. De PE-examens toetsen vanaf 1 april kennis, vaardigheden en competenties over ontwikkelingen in de jaren 2014-2016. Met één beperking: naar ontwikkelingen die inmiddels hun betekenis hebben verloren, wordt niet gevraagd. Per 1 april 2018 schuift het rijtje één jaar op (2015-2017). 

Driejaarsperiode

De CANON-groep (belangenorganisaties) had er nog bij de minister op aangedrongen om de PE-examens te beperken tot alleen het meest recente kalenderjaar (2016), maar in een brief van 24 februari 2017 legt de minister aan de Tweede Kamer nog eens uit welke (logische) gedachtegang achter een driejaarsperiode zit. 

De initiële Wft-examens

Ook zijn met ingang van 1 april 2017 de initiële Wft-examens geactualiseerd. Degenen die na deze datum een nieuw Wft-diploma behalen zijn voor de PE-periode 2017-2019 verder vrijgesteld van een PE-examen voor dat diploma. De prijs voor een initieel Wft-examen blijft in 2017 bij NIBE-SVV € 129. 

Meer weten over de opleidingen en examens bij NIBE-SVV?

Of kijk op onze Wft-PE-pagina
 
Attentie: abonnees op Wft Triple A ontvangen een flinke korting bij aanschaf van Wft-PE-opleidingen van NIBE-SVV. Oplopend tot wel 50%!  Neem contact op met onze opleidingsadviseurs voor meer informatie, telefonisch via 035 750 61 55 of per e-mail: info@nibesvv.nl.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!