Overgangstermijn nieuwe Wft-diploma’s wordt verlengd

De overgangstermijn voor de nieuwe Wft-diploma’s wordt met drie maanden verlengd tot 1 april 2016. Dat blijkt uit een brief van de minister van Financiën aan de Tweede Kamer.

Deze verlenging heeft twee concrete gevolgen:

  1. Iedereen heeft drie maanden langer de tijd voor zijn PE-Plusexamens. De periode van de omwisselactie wordt dus ook met drie maanden verlengd.
  2. Elke financieel dienstverlener (vergunninghouder) heeft drie maanden langer de tijd om ervoor te zorgen dat zijn medewerkers aan de nieuwe diploma-eisen voldoen. Uiteraard geldt dat alleen voor de financieel dienstverleners die op 31-12-2013 aan de (toen geldende) vakbekwaamheidseisen voldeden.

Dat de overgangsperiode met een korte tijd zou worden verlengd, komt eigenlijk niet echt meer als een verrassing. Wel verrassend is, dat de minister dat nu al bekendmaakt. Of de verlenging ook gaat betekenen dat de PE-Plusexamens in het eerste kwartaal van 2016 weer geactualiseerd gaan worden, is nog niet bekend. Gezien de korte periode dat die examens dan nog worden afgenomen, lijkt dat relatief kostbaar.

Het uitstel heeft overigens uitsluitend betrekking op de eis dat medewerkers met adviestaken het betreffende Wft-diploma moeten hebben. Het uitstel geldt uitdrukkelijk niet voor de eis dat alle klantmedewerkers over actuele vakbekwaamheid moeten beschikken voor het werk dat zij feitelijk doen. Deze laatste eis bestaat nu ook al en wordt met de nieuwe regeling niet gewijzigd.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!