Leve de Wft!

De Wet op het Financieel Toezicht (Wft), die klantmedewerkers verplicht om altijd over aantoonbare actuele vakkennis te beschikken, blijkt ook goed te zijn voor uw kansen op de arbeidsmarkt. Lees hier het enthousiaste verhaal van Albert Vos, die de opleiding Wft Hypothecair Krediet volgde bij NIBE/SVV. 

Ben ik blij met de Wft? Jazeker! Leve de Wft! Ondanks het grote banenverlies in de financiële sector is er dankzij de Wft een nieuwe wereld opengegaan en tal van nieuwe kansen en uitdagingen liggen te wachten. Hoe kan dat? Ik was laatst op een barbecue met alleen maar UWV-medewerkers. U weet wel die deskundigen die bepalen hoeveel uitkering je krijgt en wanneer en hoe lang.
 
Op deze gezellige barbecue stelde ik hun een Wft-examen vraag. De vraag was: een werknemer wordt in april 2019 ontslagen (alleen de eerste zin leverde bij de UWV-medewerkers al vraagtekens op, want we leven per slot van rekening nog maar in 2017). De werknemer is in 2007 begonnen met werken met een tijdelijke onderbreking in 2011.  De vraag is dan op hoeveel maanden WW deze werknemer recht heeft in 2019.
 
U begrijpt het al, niemand van de aanwezigen kon ook maar enig antwoord bedenken. Maar dankzij de Wft-diploma’s kon ik dat wel. Dus een toekomstige baan als UWV-medewerker ligt zeker voor het grijpen.

Zeven Wft-diploma’s

Een andere uitdaging ligt mij te wachten bij de belastingdienst. Op de radio hoorde ik dat de meeste mensen van de directie geen flauw benul hebben van alle regels bij de belastingdienst. Nu kreeg een klant laatst een brief van een verzekeraar over een kapitaaluitkering met wel 5 fiscale toelichtingen en laat ik nu al die toelichtingen haarfijn kunnen uitleggen aan de klant. Dus een positie binnen de directie van de belastingdienst is zeker een toekomstige optie.
 
Vervelend is alleen dat je als financieel adviseur op dit moment absoluut niet wordt gewaardeerd, terwijl onze kennis zo groot is. Wij zijn de toekomstvoorspellers van onze klanten. Wij weten wat er gebeurt als iemand over twee jaar overlijdt, of blijft leven of met pensioen gaat of drie maanden later met pensioen gaat of helemaal niet met pensioen gaat en blijft doorwerken.
 
Het enige vervelende voor mij persoonlijk is, dat ik de 60 ben gepasseerd en in deze tijd niemand meer op een oudere werknemer zit te wachten. Maar ik treur niet. Als eenmansbedrijf en in het bezit van 7 Wft-diploma’s (zie foto) red ik het wel.
 
Albert Vos
Julianadorp

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!