Veel animo bij Infomedics voor incompanytraining Wft Basis

42 medewerkers van Infomedics hebben bij NIBE-SVV het incompanytraject Wft Basis afgelegd. Een deel van hen richt zich nu ook op het vervolg Wft Consumptief Krediet. Infomedics hecht veel waarde aan de ontwikkeling van zijn medewerkers. De animo onder werknemers om de opleiding te volgen was hoog. Ruud Audenaerd, accountmanager van NIBE-SVV, peilde de ervaringen van 5 deelnemers.
 
Infomedics helpt zorgaanbieders door hen facturering en debiteurenbeheer uit handen te nemen. Dit scheelt zorgaanbieders een hoop tijd en werk. De organisatie geniet een uitstekende reputatie onder zorgverleners; de snelheid waarmee zaken worden geregeld en het vriendelijke en servicegerichte karakter maken deel uit van de bedrijfsfilosofie. Niet voor niets draagt Infomedics het keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren.

Persoonlijk contact

In een tijd dat de communicatie tussen particulieren en bedrijven veelal digitaal verloopt en telefoonnummers op de website steeds meer ontbreken, zoekt Infomedics het nadrukkelijk in persoonlijk contact. Telefonisch is het bedrijf gemakkelijk bereikbaar en alles is eraan gelegen om bellers vakkundig op weg te helpen.

Investeren in de medewerkers

Dat betekent dan wel dat de vakkennis up-to-date moet zijn én dat het personeel meegaat in de veranderingen in hun vakgebied. “We investeren daarom in onze mensen”, stelt HR-manager Carine Villerius. “Want wij vinden het belangrijk dat zij zich ontwikkelen. Zij kunnen daardoor hun werk beter doen en het komt ten goede aan het bedrijf. Dat vinden ze zelf ook. Heel veel mensen wilden zelf de Wft Basistraining doen en een aantal volgt nu ook de Wft Consumptief Krediet. Dat is noodzakelijk vanwege een nieuw consumentenproduct: Infomedics Betaalplan. Patiënten kunnen voor het betalen van hun zorgrekeningen een beperkt doorlopend krediet aanvragen.”

Een leuke docente

Het trainingstraject voor de Wft Basis is afgerond en 5 medewerkers zijn aangeschoven om over hun ervaringen te vertellen. Een van hen is Richard Daaleman (39), financieel controller. “We hadden een gemêleerde groep en een leuke docente, Coby-Wilma van Essen”, vertelt hij. “Ze gaf iedereen individuele aandacht en waar nodig ging ze even bij iemand staan om te helpen. Voor mijn functie was het belangrijk om nieuwe kennis op te doen. Maar die prestatiebonus van € 500,- was natuurlijk ook een mooie stimulans. Voorwaarde was wel dat we ons diploma behaalden.”

Met collega’s in een groep

Eline de Vries (24) houdt zich bij Infomedics nadrukkelijk bezig met het spaarproduct ixorg. Daar komt het Infomedics Betaalplan bij, en dus was het voor haar meer dan wenselijk de training te volgen. “Het was een prettige training. En wel zo makkelijk dat die intern werd gegeven. Leuk was het ook om met collega’s in een groep te zitten met wie je nooit te maken hebt. We hadden een groepsapp en deelden van alles met elkaar. Het is taaie stof en dan is het prettig dat zo’n training lekker loopt.”

Uitermate tevreden

Ook Rianne Klop (29), die cliënten te woord staat, laat zich lovend uit. “Over Coby-Wilma ben ik uitermate tevreden. Ik heb veel aan haar gehad. Ze gaf iedereen persoonlijke aandacht en legde alles duidelijk uit. Met de deelnemers onderling gingen we veel sparren en juist dan blijft de stof hangen. Ook doordat we veel rollenspellen moesten doen.”

Meer kennis van zaken

Als relatiebeheerder heeft Edo van Poorten (39) veel contact met klanten. Dat gaat hem nu door de training gemakkelijker af. “Je kunt je tijdens een bijeenkomst niet verstoppen, maar blijft daadwerkelijk bij de les betrokken. Natuurlijk wil je zelf ook goed voor de dag komen. Het was wel taai; soms moest je er even doorheen. Maar ik heb nu meer kennis van zaken en daardoor ben ik zelfverzekerder. Dat is vooral handig omdat klanten die bellen soms in paniek zijn. Dan hebben ze een nota ontvangen en vragen ze of wij die willen indienen bij de zorgverzekeraar. Of ze willen dat juist niet. Dan is het prettig dat ze een medewerker aan de lijn hebben die zich heel comfortabel voelt.”

Een stok achter de deur

Bas Perbal (43), servicedeskmedewerker: “Ook ik ben heel tevreden. Cliënten bellen vaak omdat ze een nota niet kunnen betalen en dat is voor veel mensen een hele stap. Het eerste dat ik dan zeg: ‘Ik ben blij dat u belt’. Ik tref dan een betalingsregeling en ook als die niet wordt nagekomen, blijf ik vriendelijk. De deur blijft hier altijd op een kier staan. Ik kan de klanten nu beter helpen. Met de training had ik bovendien een stok achter de deur.”
De training mag dan zijn afgerond, de groep is niet uit elkaar gevallen. Het onderlinge contact is er nog steeds. De collega’s hebben elkaar leren kennen en lopen nu makkelijker naar elkaar toe voor advies. Ook daar heeft het incompanytraject aan bijgedragen.
 
Interessant voor u:
Training Digitaal adviseren
Wft Basis
Wft Consumptief Krediet
Wft Zorgverzekeringen

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!