Tweede editie Praktijkgids Wft verschenen

De volledig geactualiseerde Praktijkgids Wft van de hand van dr. R.J. (Rob) Schotsman is onlangs verschenen. Schotsman bespreekt op een toegankelijke manier de verschillende aspecten van de Wft, zoals uitgangspunten, structuur en de mogelijke uitwerkingen van open normen. Verder vindt u onder meer het wetgevingsprogramma 2013, Wft en Wwft, een overzicht van schema's en tabellen en een trefwoordenregister.

Nieuw

In deze editie komen ook de nieuwe of in 2013 ingevoerde beloningsregels, kapitaaleisen, geschiktheidseisen, regels voor het depositogarantiestelsel, integriteitseisen, provisieregels, governance regels, boetebepalingen en de regels voor premiepensioeninstellingen aan bod. Evenals het  Europese systeem voor financieel toezicht, de regels voor consumptief krediet en de regels voor het overnemen van financiële ondernemingen (Vvgb-stelsel).

Voor wie?

De Praktijkgids Wft is een uitgave voor bestuurders, commissarissen, managers, medewerkers van banken en verzekeraars, adviseurs, beleggingsondernemingen, beleggingsfondsen en intermediair. Verder is het boek ook interessant voor advocaten, toezichthouders, rechters, belangenbehartigers en beleidsmedewerkers van het ministerie van Financiën. Bovendien is het boek zeer bruikbaar als handleiding bij de studies Economie, Rechten en Bestuurskunde aan een universiteit of hogeschool.

Bekijk meer informatie over de nieuwe Praktijkgids Wft

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 09:00

Ontdek je volgende stap met onze leerlijnen

Wil je na de zomer aan de slag met je ontwikkeling? Bijvoorbeeld omdat je toe bent aan de volgende stap in je carrière? Dan hebben we goed nieuws. Veel van onze opleidingen gaan namelijk weer van start in september. Maar welke opleiding sluit het best aan op jouw functie, kennis en ervaring? Om je daarbij te helpen hebben wij een aantal leerlijnen ontwikkeld, gericht op veelvoorkomende functies binnen de financiële dienstverlening.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.