NIBE-SVV helpt SAR-geregistreerden van oud naar nieuw voor de Wft

Met de invoering van het nieuwe Wft-vakbekwaamheidsstelsel moeten alle SAR-geregistreerden tijdig in het bezit zijn van een nieuw Wft-adviesdiploma. Om dat mogelijk te maken, heeft de Stichting Assurantie Registratie (SAR) gekozen voor NIBE-SVV als de ideale opleidingspartner, vooral vanwege de aanwezige expertise op het gebied van de Wft, maar ook het inzicht in de bovenwettelijke eisen aan de verzekeringsbranche.

Wft plus-PE-examens RMiA en RAiA

RMiA’s en RAiA’s moeten voor 1 januari 2015 voldoen aan hun diplomaplicht. Dat is weliswaar een jaar eerder dan de Wft verplicht, maar daarmee voldoen zij dan tegelijkertijd ook aan hun register PE 2014. Het gaat om 2 examens: het Wft PE-plus-examen Schadeverzekeringen zakelijk en het Wft PE-plus-examen Inkomen. Wie deze examens behaald heeft en in het bezit is van de diploma’s Wft-Basismodule en Wft-Schadeverzekeringen, heeft recht op de nieuwe Wft-Adviseursdiploma’s.

>> Meer informatie over RMiA

>> Meer informatie over RAiA

RMiA-coachingstraject

Bent u nog geen Registermakelaar in Assurantiën (RMiA), maar wilt u dat wel graag worden? In september start er weer een RMiA-coachingstraject, waarmee wij u voorbereiden op de mondelinge toelatingstest om Registermakelaar in Assurantiën te worden.

>> Meer informatie over het RMiA-coachingstraject

Wft plus-PE-examens RPA

Voor het derde SAR-register, de RPA’s, geldt de ‘gewone’ overgangsperiode: zij moeten voor 1 januari 2016 voldoen aan hun diplomaplicht. Zij dienen voor hun registratie maar 1 examen af te leggen: het Wft PE-plus-examen Pensioen. Dit examen geeft, in combinatie met de diploma’s Wft-Basismodule, Wft-Vermogen (de nieuwe naam voor Wft-Leven) en Wft-Pensioen recht op het nieuwe Wft-diploma Adviseur Pensioen.

>> Meer informatie over RPA

Beroepspraktijk

Voor zowel de RMiA’s en de RAiA’s als voor de RPA’s geldt dat zij in het kader van hun beroepspraktijk waarschijnlijk ook nog andere PE plus-examens dienen af te leggen. RMiA’s en RAiA’s kunnen in dat verband bijvoorbeeld denken aan Wft-PE-plus Vermogen of Pensioen; RPA’s aan Wft-PE-plus Schade zakelijk en Inkomen. Uiteraard kunnen ook deze examens worden afgelegd bij NIBE-SVV.

Examenvoorbereiding

In samenwerking met de SAR organiseert NIBE-SVV voor alle nieuwe adviseursdiploma’s interactieve bijeenkomsten die de deelnemer optimaal voorbereiden op de Wft PE-plus-examens. Tijdens deze bijeenkomsten worden, onder leiding van ervaren docenten, alle kennis, vaardigheden en competenties geoefend die relevant zijn voor de examens.

Uiteraard biedt NIBE-SVV soortgelijke bijeenkomsten aan voor niet-SAR-geregistreerden. Kijk hiervoor bij onze opleidingen op www.nibesvv.nl.

Hebt u vragen over de SAR, de Wft of de Wft PE-plus-bijeenkomsten?
Neem dan contact op met Anne-Lucy Titsing-Banser via 020-5588412 of a.titsing-banser@nibesvv.nl

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!