HBO Trainingsprogramma Sterk en Vitaal aan het Werk

HBO-gecertificeerd

Studiebelasting

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

HBO

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 2.017,50

Duur

5 dagen

Eerstvolgende startdatum

06-10-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u sterk en vitaal aan het werk? Dwalen uw gedachten te vaak af en heeft u minder energie? Wilt u energieker werkzaamheden oppakken? Met dit gecertificeerde trainingsprogramma van onze businesspartner Boertien Vergouwen Overduin gaat u aan de slag om weer met plezier en energie te werken en te leven. U zorgt ervoor dat lichaam en geest meer in balans zijn, dat u zelfvertrouwen behoudt en rust vindt tijdens stress, conflicten of andere onprettige situaties. U leert alles over de essentie van mindfulness en hoe u mindfulness effectief toepast in uw gedrag en communicatie. Hierbij gaat u praktisch aan de slag met oefeningen en opdrachten onder leiding van ervaren trainers. Hiermee borgt u dat u dit toepast in uw werk. Het resultaat van dit HBO-trainingsprogramma is meer balans, rust en zelfvertrouwen. Vanuit deze basis kunt u weer sterk en vitaal aan het werk.

Doelgroep

Dit gecertificeerde trainingsprogramma is waardevol voor u als u met aandacht en ontspanning wilt werken en leven. U wilt de optimale balans tussen werk en privéleven vinden en met meer plezier werken.

Doel en opzet

Persoonlijke reflectie staat centraal in dit HBO-trainingsprogramma. Voorafgaand geeft u in een intake aan waar bij u de knelpunten liggen en wat u graag zou willen veranderen of verbeteren. De trainer komt hier regelmatig op terug tijdens de bijeenkomsten. U houdt dit zelf ook bij in uw persoonlijk ontwikkelplan. Hierin noteert u wat u leert en wat uw vervolgstappen zijn. Door deze extra reflectie ontwikkelt u zich sterk en heeft u bovendien na afloop een plan waar u op terug kunt vallen. Zo weet u zeker dat de training resultaat heeft.

De training is opgebouwd uit 2 trainingen die elkaar uitstekend aanvullen. U gaat aan de slag met mindfulness en u richt zich op vitaal en gezond werken en leven. In de training Mindfulness leert u de essentie van mindfulness en krijgt u vanuit de focus op het hier en nu meer rust en zelfvertrouwen. U oefent veel met het toepassen van mindfulness in uw gedrag, uw werk en uw communicatie. U versterkt uw bewustzijn en ontwikkelt een grondhouding van rust en balans.

In de training Vitaal en Gezond in Werk en Privé kijkt u naar wat voor u een goede balans is tussen uw werk en privéleven. U zoomt hierbij ook in op het evenwicht tussen lichaam en geest. U leert inefficiënt gedrag en ongezonde leefstijl bij uzelf te herkennen en te veranderen. Ook gaat u aan de slag met het stellen van prioriteiten en haalbare doelen, zowel op het werk als in uw privéleven. Hierdoor krijgt u een betere balans en heeft u meer energie.

Dit sterke HBO-trainingsprogramma zorgt ervoor dat u in balans bent en vanuit rust en zelfvertrouwen werkt en leeft.

Vooropleiding

Voor dit trainingsprogramma is geen speciale vooropleiding vereist. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Studiebelasting en duur

Dit trainingsprogramma duurt 5 dagen.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkel je competenties op het gebied van persoonlijke effectiviteit en stressmanagement op HBO-niveau. Met het diploma toon je aan dat je deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Je kunt hiermee in aanmerking komen voor vrijstelling in diverse HBO Bacheloropleidingen van onze businesspartner Hogeschool NCOI, als je toelaatbaar bent tot HBO Bachelor.

Examen en diploma

Het trainingsprogramma sluit u af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Sterk en Vitaal aan het Werk’.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Mindfulness

(8 dagdelen)

 • Wat is het?
  • Wat is mindfulness?
  • Wat levert het op?
  • Trainen en ontwikkelen van mindfulness
  • Mindfulness toepassen in uw gedrag
  • Mindfulness toepassen in uw manier van werken
  • Mindfulness en uw manier van communiceren
  • Ervaringsgerichte oefeningen
  • Lichaamsgerichte oefeningen
  • Bewustzijnsoefeningen
  • Persoonlijke begeleiding en coaching
  • Concrete tips in praktijksituaties
  • U bewust worden van uw gezondheid
  • Lekker in uw vel zitten
  • Gezond eten
  • Genoeg bewegen
  • Voorkom vermoeidheid
  • Gezond werken in een gezonde werkomgeving
  • Stressmanagement
  • Uw grenzen aangeven
  • Uitgaan van uw eigen kracht
  • De regie over uw leven terugkrijgen
  • Gezonde balans tussen werk en privé
  • Meer energie met meer rust
  • Prioriteiten stellen
 • Hoe pas ik het toe?
 • Oefeningen en tips

Vitaal en Gezond in Werk en Privé

(2 dagdelen)

 • Gezondheid
 • Werk
 • Privé

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt dit programma volgen in een klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. Het programma omvat 5 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 1.490,-
Trainingsmateriaal
€ 60,-
Eindopdracht
€ 195,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 125,-
Locatiekosten
€ 147,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.017,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om je waarde voor je klant te behouden. Onze whitepapers helpen je om je kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.