Expertprogramma Overnamen en Fusies

Hoogwaardige opleiding op het gebied van fusies en overnamen

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 3.246,50

Duur

5 maanden

Eerstvolgende startdatum

10-03-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit is dé opleiding van Nederland op het gebied van overnamen en fusies. U krijgt inzicht in de processen bij fusies en overnamen en welke zaken daarin belangrijk zijn. Na dit expertprogramma weet u in grote lijnen hoe een overname of fusie in zijn werk gaat en welke juridische, fiscale en financiële aspecten een rol spelen. Tijdens de opleiding gaat u praktijkgericht aan de slag, zodat u wat u leert kunt toepassen. Met deze hoogwaardige opleiding van NIBE-SVV bent u een uitstekende gesprekspartner voor alle partijen die betrokken zijn bij een fusie of overname!

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in overnamen en fusies en hier in zijn werk mee te maken kan krijgen.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding is dat u in grote lijnen leert hoe een overname of fusie in zijn werk gaat. Ook leert u alles over het vooronderzoek, de onderhandelingsfase en de financiering. Juridische, fiscale en financiële aspecten van overnamen en fusies komen aan bod. Daarnaast werkt u aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij overnamen en fusies, zoals het voeren van gesprekken en onderhandelingen.

Deze opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De lessen zijn praktijkgericht en zeer toegankelijk en bereiden u uitstekend voor op de afsluitende praktijkopdracht. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan uw docent of medestudenten.

Vooropleiding

U heeft minimaal HBO-werk- en -denkniveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf is gewenst.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 5 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen en diploma

De opleiding is opgebouwd uit 3 modules. Elke module wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u voor de opdrachten een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘Expertprogramma Overnamen en Fusies’ van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Financiering van overnamen

(4 dagdelen)

 • Waardebepaling bij fusies en overnamen
 • Financieringstheorie
 • Soorten financiers
 • Soorten financieringen
 • Kosten van financieringen

Due diligence

(2 dagdelen)

 • Reden voor het onderzoek
 • Kenmerken van due diligence-­onderzoek
 • Fases van het onderzoek
 • Uitvoering van het onderzoek
 • Data room
 • Financiële, fiscale, juridische aspecten van het onderzoek

Onderhandelen

(4 dagdelen)

 • Kenmerken van de partijen
 • Voorbereiding en onderhandelingsmacht
 • Doelstellingen
 • Prijsbepaling
 • Bieding
 • Aanpak onderhandeling
 • Herkennen van en omgaan met dirty tricks
 • Afspraken vastleggen
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding volgt u in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De opleiding omvat 5 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 2.499,-
  Examenkosten
  € 475,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 125,-
  Locatiekosten
  € 147,50
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 3.246,50

  Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Locatie- en arrangementskosten*

  Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

  Optioneel studieboek

  Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

  Reprorechten en hand-outs*

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Vrijstellingen en btw

  Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

  Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

  Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

  Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  *Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Vraag onze studiegids aan

  Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

  Buiten het klaslokaal

  Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.