< Opleidingen DSI

Opleiding DSI Senior beleggingsadviseur

Dé toegang tot het DSI-register

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

41 uur per maand

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

De leergang DSI Senior Beleggingsadviseur is een opleiding voor professionals die zich verder willen verdiepen in de achtergronden van het economisch verkeer en de beleggingstheorie willen vertalen naar klantgericht, deskundig onderbouwd advies. Diepgaande kennis van afgeleide financiële producten die geen financieringsfunctie hebben - zoals derivaten, assetmanagement, financiële rekenkunde en technische analyse - zijn de belangrijkste studieobjecten van de leergang. Met deze verdiepende inzichten bent u in staat een gedegen beleggingsadvies te geven aan (groot)zakelijke klanten en vermogende particulieren. U bent met uw diepgaande kennis van zaken een gewaardeerde gesprekspartner voor treasurers.

Doelgroep

Deze opleiding is in het bijzonder geschikt voor (senior) beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders en private bankers die in het DSI-register willen worden opgenomen.

Vooropleiding

U beschikt over een HBO- of WO-werk- en -denkniveau. Zie www.dsi.nl

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

De leergang leidt op tot een hoog kennisniveau, waardoor een verdieping kan worden bereikt die noodzakelijk is om in complexe en onvoorspelbare situaties een gedegen beleggingsadvies te kunnen formuleren. De leergang is opgebouwd uit meerdere modules waarin alle relevante theorie op een praktijkgerichte manier aan bod komt.

De leergang is praktijkgericht van opzet, zeer toegankelijk en bereidt u uitstekend voor op de officiële examens en het assessment. De opleiding wordt verzorgd door ervaren praktijkdocenten. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten. De theorie wordt aangeboden door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt de opleiding 6 maanden. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 250 uur.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Klantintake

(2 dagen)

 • Zorgplicht en wettelijk kader, dilemma’s
 • Strategische en tactische assetallocatie
 • Cashflowmanagement
 • Beleggen met geleend geld

De bouwstenen van een portefeuille

(4 dagen)

 • Financiële rekenkunde
 • Vastrentende waarden (en OG)
 • Zakelijke waarden en liquide middelen
 • Beleggingsfondsen

Verdieping van portefeuillebouwstenen

(3 dagen)

 • Onroerend goed en technische analyse
 • Absolute return strategies
 • Derivaten en structured products

Asset management en ethiek

(3 dagen)

 • Assetmanagement en allocatiestrategieën
 • Ethiek
 • Dilemmatraining

Examen en diploma

De module Asset management en ethiek wordt afgesloten met een praktijkgerichte opdracht. De andere modules sluit u af met een digitaal examen dat wordt afgenomen in een toetscentrum. De complete leergang rondt u af met een financieel plan, dat u mondeling toelicht in een assessment. Als u alle examens en het afsluitende assessment met een voldoende resultaat heeft afgesloten, ontvangt u het diploma ‘DSI Senior Beleggingsadviseur’ van NIBE-SVV. Dit diploma heeft u onder andere nodig om opgenomen te worden in het DSI-register.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in de klassikale dagvariant. De examens zijn onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De dagopleiding omvat 12 dagbijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Hieronder ziet u de opleiding die start in 2018. Nu starten? Klik dan op Start in 2017.

Start in 2017
Close

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Iedere jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma van een opleiding kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knoppen aangeven of u de opleidingsvariant in 2017 of in 2018 wilt bekijken.

DSI Senior Beleggingsadviseur (klassikaal inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2018 Dag Donderdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4676 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 8.200,-
Examenkosten € 1.850,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 300,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 10.350,-

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 8.200,-
Examenkosten: € 150,- (per module)
€ 500,- (praktijk gerichte opdracht)
€ 750,- (assessment)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.