Training Data Protection Officer CIPP/E

Leer meer dan theorie, haal meer dan het examen: leer CIPP/E toe te passen

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Velen zien CIPP/E als een theoretische exercitie, maar de kracht zit hem juist in het leren hoe u deze theorie toepast in de praktijk. Dat is het uitgangspunt van deze training die samen met Tulser Privacy Factory is opgezet. Het is een combinatie van zelfstudie en 2 klassikale bijeenkomsten met een aanwezige DPO-expert. Een goede keus voor toekomstige DPO’ers en functionarissen gegevensbescherming (FG).

 

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan praktische, direct toe­pasbare kennis van dataveiligheid. Dit in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Vooropleiding

Voor deze training is geen speciale vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u ­verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. ­NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leer­omgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Doel en opzet

De aanpak van deze training is erop gericht dat u de theorie van CIPP/E kent en kunt toepassen. U gaat eerst zelf 6 weken aan de slag met de theorie m.b.v. de Memory Trainer van de Tulser Privacy Factory. Tijdens de zelfstudie kunt u altijd contact opnemen met een DPO-expert. Tijdens de trainingsdagen behandelt u cases met de andere deelnemers en de docent. Hierbij leert u theorie in de praktijk toe te passen. Ook maakt u een compleet schriftelijk proefexamen. Na het proefexamen worden de vragen en antwoorden met de docent doorgesproken. De training bereidt u stapsgewijs goed voor op het certificaat CIPP/E.

 

Studiebelasting en duur

De training bestaat uit 2 trainingsdagen.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wettelijk kader gegevensbescherming
 • Persoonlijke gegevens
 • Controllers en processoren
 • Verwerking van persoonlijke gegevens
 • Informatievoorziening
 • Rechten van betrokken personen
 • Beveiligen van verwerking van persoonsgegevens
 • Verantwoordelijkheden
 • Internationale gegevensoverdrachten
 • Toezicht en handhaving
 • Compliance
 • Voorbereiding examen

Examen

U krijgt een voucher voor het CIPP/E-examen, inclusief een jaar lidmaatschap van het IAPP (The International Association of Privacy Professionals), zonder lidmaatschap kunt u namelijk geen CIPP/E-examen doen.

Het CIPP/E-examen wordt bij een van de Kryterion testcenters in Nederland afgenomen. Het Engels­talige examen bestaat uit 90 meerkeuzevragen en duurt 150 minuten.

Lesplanning

Deze training bestaat uit 2 dagen. De trainingsdagen zijn aaneengesloten. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Data Protection Officer CIPP/E gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4631 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.