Training Data Protection Officer CIPP/E

Bereid u voor op het officiële examen Certified Information Privacy Professional

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Met deze training bent u direct op de hoogte van alle belangrijke aspecten ten aanzien van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR). In mei 2018 is iedere organisatie binnen de Europese Unie verplicht om aan deze wet te voldoen. Na afloop van deze training bent u volledig voorbereid voor het officiële CIPP/E-examen. CIPP/E wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacy. Deze training wordt uitgevoerd door Computrain, businesspartner van NIBE-SVV.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan praktische, direct toepasbare kennis van dataveiligheid. Dit in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Vooropleiding

Voor deze training is geen speciale vooropleiding nodig.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Doel en opzet

De trainers verbinden nieuwe regelgeving en relevante casuïstiek aan uw dagelijkse praktijk. Ingegaan wordt op hoe u voldoet aan nieuwe wettelijke vereisten en hoe u de implementatie van de wet vormgeeft. U heeft tijdens deze training ruimschoots de tijd om praktijksituaties aan de orde te stellen. Ook ontvangt u een aantal voorbeelden van documenten, waaronder checklists en modelplannen voor dataveiligheid. Naast de juridische kant wordt er in deze training aandacht besteed aan de praktische kant, die van belang is bij compliance. Welke stappen onderneemt u? Hoe voorkomt u datalekken? Hoe instrueert u de organisatie en zorgt u voor goede toepassing?

De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt. De training bereidt u stapsgewijs goed voor op het certificaat CIPP/E. Dit levert een internationaal erkend certificaat op, maar vooral ook praktisch bruikbare aanwijzingen waar u in uw eigen praktijk meteen wat aan heeft.

Studiebelasting en duur

De training bestaat uit 2 trainingsdagen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wettelijk kader data protection
 • Persoonlijke data
 • Privacy en veiligheid
 • Rechten en verantwoordelijkheden
 • Informatievoorziening en risico
 • Standaarden voor security
 • Internationale data transfer
 • Security en accountability
 • Praktisch invoeren van DPO-beleid
 • Handige checklists en modelplannen
 • Inzicht in examenmethodiek
 • Gerichte examentraining CIPP/E

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Data Protection Officer CIPP/E’.

Het CIPP/E-examen wordt bij de Kryterion testcenters in Nederland afgenomen. Het Engelstalige examen bestaat uit 90 meerkeuzevragen en duurt 150 minuten. U meldt zichzelf aan en kunt het examen in een van de vele testcenters afleggen. Om deel te nemen wordt u lid van het IAPP (The International Association of Privacy Professionals). Tijdens uw opleiding ontvangt u hierover aanvullende informatie zodat u goed voorbereid bent.

Lesplanning

Lesplanning

Deze training bestaat uit 2 dagen. De trainingsdagen zijn aaneengesloten. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Data Protection Officer CIPP/E gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4631 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 1.490,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur.
WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.