Post HBO Informed Data-driven Insurance

Met data-awareness naar bewuste besluitvorming in de verzekeringsbranche

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 3.159,50

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

23-06-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dat de verzekeringsbranche steeds meer gebruikmaakt van data is bekend. Minder bekend is op welke manieren data verkregen wordt en wat de invloed daarvan is op huidige en toekomstige acceptatie-, schaderegelings- en marketingprocessen. Deze opleiding biedt je de basis voor het ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle datastrategie. Je verdiept je in risico's, marktkansen en -ontwikkelingen. Daarnaast raak je bewust van de mogelijkheden van data in relatie tot de wet- en regelgeving en het menselijk gedrag. Zo maak je ook met je verzekeringsbedrijf gebruik van ‘Informed Data-driven Insurance’ waar zowel jij als de klant de vruchten van plukt. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Infofolio, expert op het gebied van digitale modellen voor de verzekeringsbranche.

Doel en opzet

Samen met andere deelnemers ontdek je op interactieve wijze wat het gebruik van data betekent voor de strategie van je organisatie. Ook leer je hoe je de datastrategie kunt toepassen in de bedrijfsvoering. Zo maak je een vertaalslag van de abstracte begrippen informed data-driven, big data en artificial intelligence naar concrete besluitvormingstoepassingen in je eigen praktijk. Uiteraard houd je daarbij rekening met de kaders van de wet- en regelgeving, data en het menselijk vermogen. Na afloop van deze opleiding kun je verbanden leggen tussen landelijke initiatieven en je eigen praktijk en heb je een basis voor een succesvolle doorontwikkeling van ‘informed data-driven insurance’ binnen je eigen organisatie.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt tijdens deze Post HBO-opleiding gebruik van de meest actuele literatuur. Het lesmateriaal is gedeeltelijk in het Engels. Ook beschik je over een moderne online leeromgeving die alle informatie bevat die je voor de studie nodig hebt.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor de manager die op basis van data beslissingen neemt en beleid maakt in de verzekeringsbranche. Je werkt bijvoorbeeld als informatie- en innovatiemanager, beleidsmaker, productontwikkelaar, compliance officer, compliance medewerker werkzaam bij een verzekeraar, adviesbedrijf of volmachtbedrijf. Ook als je in je functie te maken hebt met data science en -analyse en je dit gebruikt bij het nemen van beslissingen is deze opleiding interessant voor jou.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

1. Introductie

Naast een introductie van de abstracte begrippen informed data-driven, big data en artificial intelligence (AI) maken we ook de vertaling naar je praktijk.

2. Actuele ontwikkelingen en ketentoepassingen

Concrete best practices in de verzekeringsbranche komen uitgebreid aan de orde en ook worden tips en tops besproken bij informed data-driven insurance.

3. Wet- en regelgeving en het compliance raamwerk

Aan de orde komen aspecten van grondrechten, privacy (AVG) en risicomanagement (Solvency II). Ook wordt een compliance raamwerk voor data behandeld en het Deltaplan Kwaliteit.

4. Toegankelijkheid en datagebruik

We gaan in op de toegankelijkheid en het gebruik van corporate, community en open data. Van belang is om te kunnen beoordelen wat de werkelijke kwaliteit van de data is en welke processen er zijn om dit continu te verbeteren.

5. Kader menselijk vermogen

Informed data-driven insurance verwacht veel van het menselijk vermogen. Naast het accepteren van deze ontwikkeling raakt het ook ethische vraagstukken. Is het menselijke vermogen een lust of last in deze?

6. Praktische toepassingen in de eigen praktijk

De deelnemers worden op hun toegevoegde waarde bediscussieerd en getoetst op de natuurlijke kaders.

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een moduleopdracht. Hiervoor schrijf je een paper voor je eigen organisatie waarin je een advies uitbrengt over een actueel ‘informed data-driven’ vraagstuk dat binnen je praktijk aan de orde is. Het onderzoek en schrijven van de paper geven een studiebelasting van 24 uur.

Indien je dit examen met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘Post HBO Informed Data-driven Insurance’ van NIBE-SVV. Deze module kan mogelijk worden ingebracht als vrijstelling in een van de geaccrediteerde Bacheloropleidingen van onze businesspartner NCOI.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je volgt deze opleiding via klassikale bijeenkomsten met ondersteuning van een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Klassikaal
€ 2.590,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Examenkosten
€ 256,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 3.159,50
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.