• Home
 • Training Omgaan met Weerstand en Tegengestelde Belangen

Training Omgaan met Weerstand en Tegengestelde Belangen

Ga voor een win-winsituatie

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.559,00

Duur

2 dagen

Eerstvolgende startdatum

14-09-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Overal waar mensen met elkaar samenwerken, komen tegengestelde belangen voor. Wanneer er onvoldoende aandacht is voor elkaars belangen, kan dit leiden tot weerstand. Tijdens deze praktische training leer je hoe je het beste met belangentegenstellingen en weerstand kunt omgaan. Je ontwikkelt nieuwe vraagtechnieken waarmee je de behoeften en belangen van je gesprekspartner kunt achterhalen. Daarbij leer je hoe je deze kunt verbinden aan je eigen belangen, zodat je kunt toewerken naar een win-winsituatie waarin zowel jij als je gesprekspartner zich kunnen vinden. Na afloop van deze training heb je meer inzicht in hoe weerstand ontstaat en hoe je hiermee kunt omgaan.

Doel en opzet

Voordat je aan de training begint, geef je via een intake je uitgangssituatie en persoonlijke leerdoelen aan. Je trainer gebruikt deze informatie om de bijeenkomsten op jouw leerbehoeften af te stemmen. Dat garandeert je dat je de training met zichtbaar resultaat afsluit. In deze tweedaagse training ontdek je welke vormen van belangentegenstellingen je kunt tegenkomen in jouw werk en leer je hoe je kunt achterhalen waar deze vandaan komen. Middels actieve en spelgerichte werkvormen krijg je inzicht in belangen van de ander en weerstand, die je in je werk kunt tegenkomen. Je leert om bij elkaar aan te sluiten en coöperatief gedrag op te roepen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

High Impact Performance

Om de impact van de training te vergroten, werken we met een zeer ervaren trainer én trainingsacteur. Zij helpen je om je vaardigheden te verbeteren. Dit doen ze aan de hand van de High Impact Performance-aanpak. Dat is een veilige én confronterende trainingsmethode die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in het effect van je handelen en gedrag. En dat doen we zo praktijkgericht, dat jij je leerdoelen behaalt en het gesprek durft aan te gaan.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die met weerstand te maken heeft in zijn praktijk en die meer grip wil krijgen op tegengestelde belangen. Belangrijk voor deze training is dat je al over basisvaardigheden beschikt op het gebied van communicatie, zoals luisteren, samenvatten en doorvragen.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Inzicht in weerstand

 • Waar komt weerstand vandaan?
 • Belangen achterhalen
 • Schakelen in communicatie

Tegengestelde belangen

 • Verbindend communiceren
 • Win-winsituatie creëren

Omgaan met weerstand

 • Beïnvloedingstechnieken
 • Conflicthantering

Persoonlijk ontwikkelplan

 • Vastleggen ontwikkelstappen
 • Persoonlijk actieplan

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvang je het bewijs van deelname 'Training Omgaan met Weerstand en Tegengestelde Belangen' van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.390,-
Studiemateriaal
€ 60,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.559,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.