HBO Leergang Financial Services Management

Praktijkgericht programma met directe koppeling naar uw werk

Studiebelasting

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

HBO

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze opleiding krijgt u een integraal programma op het gebied van financial services management. Alle essentiële onderwerpen komen aan bod. Na afloop heeft u dan ook een uitstekende kijk op financiële dienstverlening, wat daarbij komt kijken en hoe u dit met succes kunt inrichten. U verdiept zich in financiële onderwerpen die essentieel zijn om in een financieel dienstverlenende functie te excelleren. Daarnaast ontwikkelt u de kennis en vaardigheden om met succes aan te sturen en te managen, zodat u uw team mee kunt krijgen in het behalen van de doelstellingen. Dit programma wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI, businesspartner van NIBE-SVV. Met deze opleiding volgt u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor Financial Services Management. U komt mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen, indien u toelaatbaar bent.

Propedeuse HBO Bachelor Financial Services Management (FSM)

Het programma HBO Leergang Financial Services Management maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Financial Services Management (FSM) van onze businesspartner Hogeschool NCOI. Wilt u verder studeren en voldoet u aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvangt u vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kunt u met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij uw aanmelding. Zie voor meer informatie.

Doelgroep

U wilt zich integraal ontwikkelen op het gebied van de financiële dienstverlening in een praktijkgericht programma. U wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Financial Services Management.

Doel en opzet

In deze opleiding volgt u 2 fases. De eerste fase bestaat uit 6 modules. U leert tijdens deze fase de basis van financiën en recht. Zo gaat u aan de slag met economie in het algemeen, bekijkt u kritisch de verschillende bedrijfseconomische aspecten en leert u op perfecte wijze financiële rekenkunde toe te passen. Naast deze financiële riskmanagement gaat u ook op juridisch gebied aan de slag met kennis en vaardigheden op het gebied van privaatrecht. Zo wordt u met deze eerste fase uitstekend voorbereid op het werk. Ook tijdens fase 2 volgt u 6 modules. In fase 2 van de Bacheloropleiding volgt u een verdiepingsprogramma gericht op de diverse deelgebieden van de financiële dienstverlening. Onder deskundige leiding van ervaren praktijkdocenten verdiept u zich in thema’s als sparen, hypotheken, kredieten, beleggen en pensioen- en levensverzekeringen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

Deze opleiding bestaat uit 2 fases met elk een eindopdracht en de volgende onderwerpen:

Fase 1

In deze fase volgt u onderstaande modules en maakt u een eindopdracht:

 • Bedrijfseconomische aspecten
 • Algemene economie
 • Marketingmanagement
 • Projectmanagement
 • Financial riskmanagement
 • Privaatrecht I

Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Fase 2

In deze fase volgt u onderstaande modules en maakt u een eindopdracht:

 • Financiële deskundigheid en inkomen
 • Particulier krediet
 • Financiële planning
 • Zakelijke kredieten
 • Fiscaliteiten voor de financiële dienstverlening
 • Sales- en accountmanagement

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt deze fase af met een eindopdracht.

Examen en diploma

De modules Marketingmanagement, Financiële deskundigheid en inkomen, Particulier krediet, Sales- en accountmanagement, Projectmanagement en Financial riskmanagement sluit u af met een praktijkgerichte opdracht. De module Financiële planning met een mondeling examen. De overige modules worden afgerond met een digitaal examen. Hierdoor bent u in staat uw examen zelf te plannen en kunt u het moment en de plaats zelf bepalen. Heeft u voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Leergang Financial Services Management’. U heeft met dit programma aangetoond dat u de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst. Daardoor kunt u in een verkorte route instromen in de HBO Bachelor.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in zeer aantrekkelijke varianten. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-learning. U volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
 2. Klassikaal. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 36 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur en 4 bijeenkomsten van 3 uur. De avondopleiding heeft 76 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

Inschrijfgeld: € 150,-

Lesgeld: € 5.990,-

Studiemateriaal: € 125,- (per module)

Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

€ 195,- (per moduleopdracht)

€ 260,- (per mondeling examen)

Eindopdracht: € 350,- (per fase)

Propedeuseprogramma: € 750,- (optioneel)

Reprorechten: € 15,-

Locatie- en arrangementskosten: zie .

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 2, 8 of 24 termijnen betalen.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur en vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.