Omscholing tot financieel professional

Ben je op zoek naar ander werk en overweeg je je te laten omscholen? Dan biedt de financiële sector veel kansen. De sector is volop in beweging en hierdoor komen er iedere dag nieuwe functies en kansen bij. Maar de overstap maken naar een andere branche is niet altijd makkelijk. Waarschijnlijk zit je vol vragen, zoals ‘Waar moet ik beginnen?’, ‘Welke functie past bij mij?’ en ‘Welke opleiding moet ik volgen?’. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Samen met De Kunners hebben wij een traject ontwikkeld om jou optimaal te begeleiden bij de overstap naar de financiële sector. Hieronder geven we antwoord op al je vragen.

Wat houdt het omscholingstraject in?

Met het omscholingstraject bieden we je de kans om uit te vinden welke functie binnen de financiële sector bij jou past. We beantwoorden al je vragen en helpen je een realistische inschatting te maken van je kansen. Daarnaast bieden we je een totaalpakket van alle elementen die nodig zijn om je klaar te stomen voor een nieuwe carrière. 

Hoe ziet het traject eruit?

Het traject bestaat uit 4 fasen:

1. Selecteren: Allereerst vindt er een strenge selectie plaats voor de omscholing. We zoeken mensen met een positieve mindset, de juiste vaardigheden en voldoende leervermogen en zelfmanagement. 
 
2. Opleiden: We leiden je op tot het instapniveau voor een nieuwe baan in de financiële sector. De trainingen die we je aanbieden zijn gericht op de praktijk van alledag en bieden een combinatie van theorie en praktijk.
 
3. Vitaliseren: We boosten je energieniveau, zodat je met vertrouwen en optimisme start in je nieuwe rol. Dit doen we onder andere met trainingen over hoe je je presenteert en hoe je je kansen vergroot in een (online) sollicitatie. Ook krijg je 1-op-1-coaching om te werken aan je pitch en uitstraling. Deze fase wordt afgerond met een bootcamp.*
 
* indien mogelijk in verband met de coronamaatregelen.
 
4. Praktijk: Het doel van de omscholing is een nieuwe baan. De vorm hiervan is flexibel en op maat te maken per werkgever. Je start wel altijd met een proefperiode, die je kunt zien als een stage. Dit kan zowel binnen een leer-werktraject van het UWV of direct bij de werkgever.
 
Concreet ziet het traject er als volgt uit:

Wat zijn mijn carrièrekansen?

Er zijn veel veranderingen gaande binnen de financiële sector. Zo verplaatst het bankieren zich steeds meer van kantoor naar online. Toch is dit geen bedreiging, maar juist een kans. Door deze veranderingen ontstaan er namelijk veel nieuwe functies. Er liggen met name mooie kansen op het gebied van risicomanagement (compliance) en het tegengaan van witwassen en fraude. Ook is er veel vraag naar hypotheekacceptanten, kredietspecialisten en verschillende functies binnen het verzekeringsvak.
 
Wel moet je er rekening mee houden dat je na een carrièreswitch weer onderaan de carrièreladder begint. Je begint met een startersfunctie, zoals junior CDD-analist. Daar hoort een salaris bij tussen de 2500 en 3000 euro bruto per maand, op basis van 36 uur. 

Welke trajecten zijn er?

Wij bieden een aantal tracks voor omscholing tot startersfuncties waar nu veel vraag naar is:

Voor wie is de omscholing bedoeld?

Het omscholingstraject is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een kansrijke nieuwe carrière, en daarin optimaal begeleid wil worden. Wel zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen om deel te kunnen nemen.

Aan welke eisen moet ik voldoen om deel te kunnen nemen?

Allereerst moet je minimaal drie jaar werkervaring hebben, ongeacht je branche, functie of leeftijd. Daarnaast moet je over bepaalde vaardigheden beschikken om in aanmerking te komen voor een baan in de financiële sector. De belangrijkste zijn:

• analytisch denkvermogen;
• uitstekende beheersing van het Nederlands in woord en geschrift;
• ervaring met risicomanagement, dossiervorming en adviseren;
• accuratesse.

Wanneer en hoe kan ik aan de omscholing deelnemen?

Op dit moment worden de tracks volledig online doorlopen. Iedere eerste maandag van de maand start een nieuwe ronde, met een online webinar. Afhankelijk van het traject dat je kiest, duurt het hele traject maximaal 8 weken. Zodra de maatregelen het toelaten zullen we wel weer onderdelen klassikaal gaan organiseren.

Wat kost het om me te laten omscholen?

Heb je recht op WW? Dan kun je voor dit traject scholingsbudget aanvragen bij het UWV, mits je dit budget niet al eerder hebt ingezet. 
We werken in dit traject intensief samen met De Kunners, samenwerkingspartner van UWV. We kunnen als het nodig is ook helpen met je aanvraag. Als je aanvraag wordt toegekend dan dekt het UWV alle kosten van dit traject. 

Klinkt dit interessant? Meld je dan aan!

Ben je enthousiast geworden en wil je je graag laten omscholen? Meld je dan aan via onderstaande knop. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een webinar van De Kunners met uitgebreide informatie over het traject.

Aanmelden
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!