• Home
  • Fraudecoördinator (Subsidie NL leert door)

Fraudecoördinator (Subsidie NL leert door)

Leer fraude herkennen en voorkomen

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

NL leert door

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

01-10-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt fraude bij verzekeringsbedrijven herkennen en voorkomen. Daarvoor is kennis van het verzekeringsbedrijf onmisbaar. In deze compacte opleiding Fraudecoördinator maak je daarom kennis met de werking van het verzekeringsbedrijf en de financiële producten waarin gehandeld wordt. Je verdiept je in fraude en leert de verschillende vormen die fraude kan aannemen herkennen. Op basis van de kennis en vaardigheden die je opdoet kun je fraude tijdig opsporen en aanpakken. Daarmee ben je een aanwinst voor je (toekomstig) werkgever.

Doelgroep

Je wilt kennis en vaardigheden opdoen over de aanpak van fraude binnen het verzekeringsbedrijf. Na het volgen van deze opleiding beschik je over de inzichten om als schadebehandelaar, acceptant, schade-expert, beginnend fraudecoördinator of fraudecontactpersoon aan de slag te gaan. Ook als je in een andere rol met verzekeringsproducten aan de slag wilt gaan, bijvoorbeeld als productontwikkelaar, is deze opleiding als opstap geschikt.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is het herkennen en voorkomen van fraude. De inzichten op het gebied van verzekeringsproducten en fraude die je in deze opleiding opdoet helpen je daarbij. Daarnaast wordt er in deze opleiding aandacht besteed communicatie en samenwerking. Ook bij fraudepreventie en -bestrijding moet namelijk samengewerkt worden met andere partijen die ieder hun eigen belangen hebben. Het kunnen schakelen tussen communicatiestijlen helpt je dan je gesprekspartners mee te krijgen en je doelen te realiseren.

Deze opleiding maakt deel uit van ons aanbod in het kader van de NL leert door subsidieregeling. Elke werkende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor de NL leert door subsidieregeling. Je kunt een training of opleiding volgen als je ondersteuning zoekt bij het behouden van je huidige baan van wanneer je je wilt oriënteren op een nieuwe sector van baan. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp'er of ondernemer bent. 

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt grotendeels gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 100 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.