De pensioenwereld is in beweging. In deze basisopleiding Pensioenpraktijk verwerf je actuele kennis over de hoofdlijnen van pensioenen en over volksverzekeringen zoals AOW, Anw en de werknemersverzekering WIA. Daarnaast ontwikkel je kennis over het belastingstelsel (onder andere boxen), pensioensystemen en pensioenfinanciering. De theorie pas je direct toe in je eigen praktijk. Meld je daarom aan voor deze interessante opleiding Pensioenpraktijk.
Doelgroep
Deze pensioenopleiding is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers (collectief) pensioen bij pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en pensioenverzekeraars) assurantiekantoren en pensioenadvieskantoren, frontofficemedewerkers en klantenservicemedewerkers die inhoudelijke vragen krijgen van pensioendeelnemers en werkgevers over (collectief) pensioen. De opleiding is ook heel geschikt voor personeelsfunctionarissen (HRM) en leden van ondernemingsraden en medezeggenschapsraden die regelmatig met pensioenregelingen te maken hebben. Ook voor medewerkers bij accountantskantoren en bankmedewerkers is deze opleiding bijzonder geschikt.
Doel en opzet
In de opleiding Pensioenpraktijk zijn de meest actuele pensioenonderwerpen en belangrijke pensioenveranderingen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan recente wetswijzigingen als de Wet temporisering verhoging AOW-leeftijd, de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en wijzigingen in de berekening van de hoogte van de transitievergoeding.
Uiteraard nemen we je ook mee in het pensioenakkoord en de gevolgen hiervan voor individuele werknemers. Zo komen de nieuwe UPO-modellen aan bod en het wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding. Dit is dan ook de opstap naar de opleiding Wft Pensioen.
Vooropleiding
Je hebt MBO-werk- en -denkniveau. Je hebt basiskennis van de relevante facetten van (levens)verzekeringen.
De opleiding Pensioenpraktijk vormt een uitstekende basis voor de opleiding Wft Pensioenverzekeringen en kan ook gebruikt worden als opstap naar de opleiding Branchediploma Leven.
Studiebelasting en duur
De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 12 uur per week.
Studiemateriaal
Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.