Data analyse en Business Intelligence opleidingen

De digitalisering zorgt niet alleen nieuwe technologische toepassingen die ons leven makkelijker maken, maar geven ons ook veel meer (big) data. Data van mensen die onze websites bezoeken, zoekopdrachten geven, informatie aanvragen, actief zijn op social media et cetera. Allemaal data die beschikbaar is bij de meeste bedrijven, maar wat doe je vervolgens met deze (big) data? Hoe kom je tot ‘predictive analytics’? En hoe kun je die informatie op zijn beurt weer tactisch, strategisch of commercieel inzetten. Daar draait het om binnen de opleidingscategorie Data Analyse en Business Intelligence.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 750 6155 06 826 586 44

Meer over Data Analyse en Business Intelligence

Data is een vermogen waard. Tenminste, als je er op een goede manier mee weet om te gaan. Alle (big) data op een efficiënte manier verzamelen gaat de meeste bedrijven nog wel aardig af. Het is echter de kunst om die data op zo’n manier aan elkaar te koppelen dat er een helder klantinzicht ontstaat. Een klantinzicht dat idealiter leidt tot nauwkeurige dataprofielen (‘profiling’). Op basis daarvan kunnen voorspellingen worden gedaan (‘predictive analytics’), die de klantervaring en -benadering op termijn kunnen verbeteren. Precies daar ligt de uitdaging voor elke (big) data analist, business intelligence officer of business intelligence manager.
 
Een goede business intelligence architecture kan de organisatie systematisch voorzien van de juiste informatie in het juiste formaat. Deze informatie kan vervolgens worden ingezet ten behoeve van tactische, strategische en commerciële besluitvorming. Elke business intelligence opleiding binnen onze NEXT Academy zet in op het verbeteren van het datagebruik van een financiële instelling. Of het nu gaat om korte basistrainingen, HBO-programma’s, een Masterclass of een Professional Master.

Voor wie zijn deze opleidingen?

De opleidingen op het gebied van Data Analyse en Business Intelligence zijn bedoeld voor onder andere de (big) data analist, business consultant, business intelligence officer, business intelligence analist en business intelligence manager. Daarnaast zijn ze interessant voor IT-specialisten, informatiemanagers, marketeers en andere (financieel) professionals die in hun werk te maken hebben met grote datastromen.

Welke vooropleiding heb ik daarvoor nodig?

Voor deze opleidingen en trainingen gelden geen formele toelatingseisen, maar een bepaald werk- en denkniveau is wel relevant. Welk niveau dat precies is (MBO of HBO) hebben we per opleiding aangegeven.

Wat brengt de toekomst?

Het groeiende vakgebied van (big) data analyse en business intelligence is volop in ontwikkeling. En dan bevinden we ons vandaag nog maar aan het begin van wat er morgen allemaal mogelijk is. Wie nu aanhaakt, kan op korte termijn uitgroeien tot een expert en zo tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar goed opgeleide data analisten en business intelligence specialisten.

Diverse programma’s Data Analyse en Business Intelligence

De HBO-programma’s binnen deze opleidingscategorie zijn alle in te brengen als vrijstelling binnen een NVAO-geaccrediteerde Bacheloropleiding. De Masterclass en de Professional Master zijn in te brengen als vrijstelling binnen een erkende Masteropleiding.

Diploma’s en wettelijke eisen

Elke opleiding levert u een certificaat op. Bij de HBO-opleidingen, de Masterclass en de Professional Master ontvangt u bovendien altijd een diploma met officiële studiepunten, die u mogelijk kunt inzetten om vrijstellingen te behalen.

Maatwerk en advies

De opleidingen van de NEXT Academy verzorgen wij ook voor meerdere medewerkers op locatie, of maken wij op basis van uw voorkeuren op maat.

Interesse?

Maak een vrijblijvende afspraak met ons via 035 – 7 506 157 of incompany@nibesvv.nl. Wij praten u graag bij over alle mogelijkheden. Daarbij bespreken wij ook voorbeelden die we bij andere opdrachtgevers hebben uitgevoerd. 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren