Expertprogramma Overnamen en Fusies

Hoogwaardige opleiding op het gebied van fusies en overnamen

Studiebelasting

12

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

5 maanden

Eerstvolgende startdatum

09-03-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit is dé opleiding van Nederland op het gebied van overnamen en fusies. Je krijgt inzicht in de processen bij fusies en overnamen en welke zaken daarin belangrijk zijn. Na dit expertprogramma weet je in grote lijnen hoe een overname of fusie in zijn werk gaat en welke juridische, fiscale en financiële aspecten een rol spelen. Tijdens de opleiding ga je praktijkgericht aan de slag, zodat je wat je leert kunt toepassen. Met deze hoogwaardige opleiding van NIBE-SVV ben je een uitstekende gesprekspartner voor alle partijen die betrokken zijn bij een fusie of overname!

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in overnamen en fusies en hier in zijn werk mee te maken kan krijgen.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding is dat je in grote lijnen leert hoe een overname of fusie in zijn werk gaat. Ook leer je alles over het vooronderzoek, de onderhandelingsfase en de financiering. Juridische, fiscale en financiële aspecten van overnamen en fusies komen aan bod. Daarnaast werk je aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij overnamen en fusies, zoals het voeren van gesprekken en onderhandelingen.

Deze opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De lessen zijn praktijkgericht en zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op de afsluitende praktijkopdracht. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Je hebt minimaal HBO-werk- en -denkniveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf is gewenst.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 5 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt onze klassikale lessen ook volgen via virtual classroom. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Met virtual classroom krijg je online en op vaste tijden les van je docent. Je volgt de lessen online samen met andere studenten, net zoals je dat op locatie zou doen. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan via de locatie Virtual classroom.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.