Update coronavirus

Klassikale bijeenkomsten voorzichtig weer van start!

Mede dankzij de inzet van onze docenten, studenten, trainers en deelnemers zijn wij erin geslaagd het overgrote deel van onze opleidingen en trainingen door te zetten via virtuele classrooms. Daarmee hebben we met elkaar vertraging in studie en ontwikkeling voorkomen. Daar mogen we samen echt trots op zijn!
 
Helaas is de coronacrisis nog niet voorbij. Daarom blijven wij nagenoeg al onze opleidingen voorlopig - in ieder geval tot 1 september - aanbieden via Virtual Classrooms. Maar, dankzij de versoepeling van de maatregelen ontstaat er ruimte om voorzichtig weer te starten met klassikaal onderwijs. Wat kunt u verwachten?

Virtual Classrooms

Zoals gezegd, wij blijven ons onderwijs, in ieder geval tot september 2020, aanbieden via Virtual Classrooms. De overheid stelt, terecht, strenge voorwaarden aan de opstart van erkend, klassikaal mbo- en hbo-onderwijs. Door deze voorwaarden is klassikaal onderwijs voor veel van onze opleidingen op dit moment nog niet mogelijk. Daarnaast merken wij dat veel van onze studenten, maar ook veel werkgevers, voorlopig nog voorkeur hebben voor lessen via Virtual Classrooms.

Klassikale bijeenkomsten

Waar dat wel mogelijk is, zullen we voorzichtig starten met klassikaal onderwijs. Als eerste zullen bepaalde trainingen en vaardigheidslessen weer klassikaal aangeboden worden. Bent u deelnemer of student en wordt uw training of vaardigheidsles omgezet naar een klassikale bijeenkomst, dan ontvangt u uiterlijk twee dagen van te voren hierover bericht.

Bij het aanbieden van klassikale bijeenkomsten houden we de richtlijnen aan van zowel de Rijksoverheid als van onze eigen brancheorganisatie NRTO. Dit betekent onder andere dat:

  • onze opleidingslocaties volledig voldoen aan de anderhalvemeterregels van de overheid
  • je niet kunt deelnemen aan een klassikale les bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden Celsius van jou of een huisgenoot.

Meer informatie over de richtlijnen van de NRTO leest u in dit protocol.
 
Voor deelnemers en studenten:
Meer informatie over de updates en de meest gestelde vragen en antwoorden omtrent lessen, examens en virtual classrooms kunt u vinden op e-Connect via ‘FAQ & Downloads’. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u via e-Connect met ons chatten en helpen wij u graag verder.

Meer examenmogelijkheden vanaf 1 juni!

Digitaal examen

Steeds meer examenlocaties openen hun deuren. Er komen dus steeds meer mogelijkheden om, met aangepaste maatregelen, digitaal examen te doen.

Schriftelijk examen

Vanaf 1 juni worden er schriftelijke examens gepland, waarbij maximaal 1 student in de ruimte is. U ontvangt hierover vanzelf bericht van het Examenbureau. Vanaf 15 juni kunnen alle geplande schriftelijke examens weer worden afgenomen. Bent u aangemeld voor de schriftelijke examenronde van 27 juni? Dan krijgt u hierover op korte termijn bericht van het Examenbureau.

Mondeling examen en scriptieverdediging

Scriptieverdedigingen worden weer afgenomen. Dit geldt ook voor mondelinge examens, mits de anderhalve meter afstand kan worden geborgd. Het Examenbureau neemt tijdig contact met u op over de planning. 

Meer informatie over de updates en de meest gestelde vragen en antwoorden omtrent examens kunt u vinden op e-Connect via ‘FAQ & Downloads’. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u via e-Connect met ons chatten en helpen wij u graag verder.

Vooral telefonisch kan het iets langer duren voordat we u kunnen helpen.

I.v.m. de richtlijnen van de overheid werken veel van onze collega’s vanuit huis, om ook op kantoor te voldoen aan de 1,5 meter afstand en overige richtlijnen. Wij zijn tijdens kantooruren gewoon bereikbaar, maar vooral telefonisch kan het iets langer duren voordat we u kunnen helpen. Ook kan de beantwoording van e-mails mogelijk langer duren dan normaal. We vragen uw begrip hiervoor.

Vragen & Antwoorden examens

Hoe zit het met examens? Gaan die door?
Ik had een examen gepland in maart of april. Hoe gaat dit nu?
Kan ik ook weer examen doen voor de Wft?
Ik had me ingeschreven voor een Wft examen in maart, dus voor de toetstermen, die golden tot 1 april 2020. Kan ik nog examen doen voor de oude toetstermen?
Ik wil mijn examen uitstellen tot na de Corona-crisis. Kan dat?
Normaal zijn er meer examenlocaties, wanneer gaan de andere locaties open?
Als ik mijn examen uitstel, hoe lang kan dat dan voordat mijn examenrecht vervalt?
Ik heb me voorbereid op het Wft examen voor 1 april 2020. Krijg ik nu een nieuw Wft (PE) boek?
Zijn er nog kosten verbonden aan het verschuiven van de examens?
Vriendelijk verzoek: bel of mail ons alleen in dringende gevallen.

Be relevant, keep the change

Blijf up to date met de webinar reeks

Webinar: Trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.