Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Carry Doeven (docente Wft-opleidingen)

“NIBE-SVV geeft kapstokhaken en ik maak er wat van.”

Lesgeven zit Carry Doeven in het bloed. Ze was aanvankelijk leerkracht op een basisschool, ging daarna aan de slag als tussenpersoon op een assurantiekantoor – waar het meer draaide om adviseren en uitleggen dan om verkopen – en geeft al tien jaar Wft-opleidingen bij NIBE-SVV. “Het is toch heerlijk om andere mensen wijzer te maken?”

Haar hart bonkte op die aprildag in 2007 in haar keel, toen ze zich, de haren nog nat van een haastige douche, met haar auto van Amsterdam naar Utrecht spoedde. Daar stond een groep medewerkers van een bank op haar te wachten voor een incompanytraining. De trainer die ze hadden verwacht was na een aanrijding naar het ziekenhuis vervoerd en Carry was om halfacht gebeld. Of ze wilde invallen. Ze stond nog maar net bij NIBE-SVV als trainer geregistreerd en dit was haar vuurdoop. “Doodeng vond ik het. Maar ik had zelf ‘ja’ gezegd. Ik heb de training gedaan en heb vreselijke lol gehad. Waar het misging heb ik het met een kwinkslag opgelost. Ik ben ooit grijs geworden en die dag was de oorzaak.”

NIBE-SVV: een kwaliteitsgarantie

Ze kan er nu hartelijk om lachen. Logisch, want ja zeggen tegen het onverwachte verzoek op die prille ochtend was het beste dat ze had kunnen doen. Het bankpersoneel was zeer tevreden over de training en vanaf die dag wordt Carry doorlopend ingezet. Het bevalt haar nog steeds prima bij NIBE-SVV. De werkomgeving veranderde – ze heeft de verhuizing van Amsterdam naar Hilversum meegemaakt - maar datgene waarvoor NIBE-SVV staat is gebleven: een kwaliteitsgarantie. En ook in onze werkwijze kan ze zich helemaal vinden. “NIBE-SVV geeft kapstokhaken en ik maak er wat van. Die stijl past bij mij.”

Een band opbouwen

Carry is Wft-trainingen gaan geven omdat daar veel vraag naar was. Wft is nog steeds haar belangrijkste vakgebied en in negen van de tien gevallen geeft ze een incompanytraining. Ze doet dat het liefst. Want omdat ze regelmatig bij een bedrijf terugkomt, kan ze met de medewerkers een band opbouwen, meedenken met wat ze willen en kunnen bereiken en haar training daarop afstemmen. 

Beweeglijke, actieve docent

De 60-jarige Amsterdamse omschrijft zichzelf als een beweeglijke, actieve docent, die als een acteur de vaak gortdroge stof tot leven probeert te brengen. Daartoe strooit ze gretig met voorbeelden uit de zakelijke praktijk, maar ook uit haar privéleven. “Door mijn privéleven erbij te halen kom ik ook op het levensgebied van de studenten. Dat schept een band.”

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!