Training Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren)

Uitstekende opstap naar Register Erkend Financieel Adviseur van stichting SEH

Niveau

Vakopleidingen

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Financieel advies over hypotheken heeft pas waarde als het is afgestemd op de klantwens en de (financiële) mogelijkheden van de klant. Goed advies ontstaat als er rekening wordt gehouden met de invloed die de verschillende onderdelen op elkaar hebben. met Deze training Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren) krijgt u de handvatten om u verder te bekwamen in het geven van goed integraal advies over hypotheken. De training sluit aan op het professioneel gedrag en de vaardigheden die in het kader van de Wet op het financieel toezicht (Wft) van u verwacht worden. Nadat u het afsluitende assessment VAN SEH succesvol heeft afgesloten, wordt u opgenomen in het Register Erkend Financieel Adviseur van stichting SEH. Aan dit register wordt door particulieren veel waarde gehecht. Als u zich op een efficiënte en effectieve wijze wilt voorbereiden op het assessment voor het register, dan is deze compacte training van NIBE-SVV de beste keus. uiteraard bent u ook voor de PE SEH/EFA bij NIBE-SVV aan het juiste adres.

Officieel erkend

Nadat u het examen van SEH succesvol heeft afgelegd, kunt u worden ingeschreven in het Register Erkend Financieel Adviseur. Hiermee verkrijgt u een waardevolle meerwaarde als adviseur in de financiële dienstverlening.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor financieel adviseurs die zich willen registreren in het Register Erkend Financieel Adviseur (EFA) en zich willen onderscheiden op het gebied van deskundigheid, vaardigheden en integriteit.

Vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan de training dient u te beschikken over de volgende diploma’s: Wft Basis, Adviseur hypothecair krediet en Adviseur consumptief krediet. Ook heeft u gedurende een periode van een jaar ten minste 50% van uw tijd klanten zelfstandig over hun financiële positie geadviseerd. Deze ervaringseis toont u aan door middel van een werkgeversverklaring. Let op: nadat u heeft voldaan aan deze vooropleidingseisen registreert u zich via www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl U ontvangt een bevestiging van SEH dat u mag deelnemen aan de opleiding.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Gedurende deze training ligt de nadruk op het trainen van adviesvaardigheden en vaardigheden toegespitst op integraal adviseren. Daarnaast leert u budgetteren en inkomensrisico’s bij arbeidsongeschiktheid, overlijden, pensionering en werkloosheid te analyseren. Deze training wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk.

Studiebelasting en duur

Deze training duurt 3 dagen. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 23 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Inventariseren
 • Inkomensrisico’s
 • Pensioen
 • Inkomensvervangende regelingen
 • Budgetteren
 • Bijleenregeling
 • Eigen woning en de Wet werk en bijstand
 • Overgangsrecht kapitaalverzekeringen
 • Schuldsituaties en -hulpverlening
 • Integrale behandeling
 • Integriteit
 • Effectief adviseren
 • Case assessment

Examen

Het examen bestaat uit een assessment, dat wordt afgenomen door SEH. U dient zich zelf voor dit examen aan te melden bij SEH via de website: www.mijnerkendfinancieeladviseur.nl De kosten betaalt u rechtstreeks aan SEH.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren)’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Hieronder ziet u de opleiding die start in 2018. Nu starten? Klik dan op Start in 2017.

Start in 2017
Close

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Iedere jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma van een opleiding kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knoppen aangeven of u de opleidingsvariant in 2017 of in 2018 wilt bekijken.

Erkend Financieel Adviseur (Integraal Adviseren)

Startmaand Variant Dag Locatie
09-02-2018 Dag Vrijdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
09-02-2018 Dag Vrijdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
09-02-2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
09-02-2018 Dag Vrijdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
09-02-2018 Dag Vrijdag Regio Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
06-04-2018 Dag Vrijdag Regio Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
08-06-2018 Dag Vrijdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
08-06-2018 Dag Vrijdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
08-06-2018 Dag Vrijdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
08-06-2018 Dag Vrijdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
08-06-2018 Dag Vrijdag Regio Zwolle

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten € 650,-
Trainingsmateriaal € 100,-
Locatiekosten € 88,50
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 913,50

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 650,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.