< Opleidingen DSI

Opleiding DSI Beleggingsadviseur

Deskundig, integer, vertrouwd

Niveau

Vakopleidingen

Vakgebied
Opleidingsvariant

E-learning, Dag en Zaterdag


Algemeen

De beleggingsadviseur werft relaties, peilt hun behoeften en persoonlijke omstandigheden en adviseert over de inrichting en het onderhoud van een beleggingsportefeuille. Hij doet dit binnen een in samenspraak bepaalde risicograad en neemt daarbij de tegenover cliënten te nemen zorgplicht in acht. Beleggingsadviseurs die zich aansluiten bij DSI willen zich onderscheiden door een surplus aan vakkennis, willen de vakkennis op peil houden en onderschrijven de gedragscode. De DSI-beleggings­adviseur volgt en interpreteert (cijfermatige) informatie inzake bedrijven, ­sectoren, beurzen en economieën om beleggingsportefeuilles te optimaliseren. Door zijn specifieke deskundigheid kan de DSI-beleggingsadviseur adequaat en snel het wettelijk kader en de (fiscale) regelgeving toe­passen. De DSI-beleggingsadviseur is de deskundige bij uitstek voor het geven van beleggingsadviezen. NIBE-SVV bereidt u met deze examentraining voor op het examen van het kennisdeel van DSI Beleggingsadviseur.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor beleggingsadviseurs die zich met deze examentraining optimaal willen voorbereiden op het kennisexamen. Het behalen van het diploma is een van de voorwaarden om een DSI-registratie te behalen. Een HBO-werk- en -denkniveau is vereist.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u actuele kennis en professioneel gedrag ­ontwikkelt, passend bij uw rol als beleggingsadviseur. U werkt tijdens deze opleiding dan ook aan het kennisdeel van DSI Beleggingsadviseur. Belangrijke onderwerpen uit deze opleiding zijn: de werking en risico’s van financiële instrumenten en financiële markten, wet- en regel­geving ­rondom beleggingsadvisering, de werkwijze rondom het opstellen en beheren van ­cliëntprofielen, de wet- en regelgeving waarmee de ­beleggingsadvisering omgeven is en macro-economische en andere ­omgevingsfactoren die van invloed zijn op het beleggingsklimaat.

De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt u uitstekend voor op het officiële examen. Via een klassikale bijeenkomst van 1 dag en een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenvragen die u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is een HBO-werk- en -denkniveau vereist. Voor meer informatie zie www.dsi.nl.

Voorbereiding en studiebelasting

De studiebelasting is ongeveer 130 uur voor het volgen van de bijeenkomst, het doornemen van de leerstof en het maken van opdrachten.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leer­omgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving. Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Zorgplicht bij beleggen
 • Inrichten en beheren van een beleggingsportefeuille
 • De financiële bijsluiter
 • Kenmerken van aandelen
 • Theoretische prijsvorming van aandelen
 • Kenmerken van vastrentende waarden 
 • (obligaties en liquiditeiten)
 • Vastgoed
 • Derivaten
 • Kenmerken van beleggingsinstellingen
 • Speciale beleggingsfondsen
 • Special products en structured notes
 • Beurzen en andere marktplaatsen
 • Intermediairs bij emissies van effecten
 • Brokers en orders op de cashmarkt
 • Brokers en orders op de derivatenmarkt
 • Clearinginstellingen
 • Wet- en regelgeving

Examen en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een digitaal examen. Hierin worden uw kennis, begrip en de toepassing van uw kennis getoetst. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het diploma ‘DSI Beleggingsadviseur’. U heeft het diploma nodig om opgenomen te worden in het DSI-register. U rondt met deze opleiding het kennisdeel af.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding klassikaal volgen of via e-learning. Bij de klassikale variant volgt u 1 klassikale dagbijeenkomst van 10.00 uur tot 16.00 uur. De examenkosten staan separaat ­vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een examen­datum.

DSI Beleggingsadviseur (e-learning met examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Juli 2018 E-learning N.v.t. E-learning

DSI Beleggingsadviseur (klassikaal met examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 Dag Dinsdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 Dag Dinsdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 Dag Woensdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 Dag Woensdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 Dag Donderdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 Dag Donderdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

DSI Beleggingsadviseur (e-learning met examenrecht) Totaalprijs: € 590,00

E-Learning € 390,00
Examenkosten € 200,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 590,00

DSI Beleggingsadviseur (klassikaal met examenrecht) Totaalprijs: € 955,50

Klassikaal € 701,00
Examenkosten € 200,00
Print syllabus € 49,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 5,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 955,50

Kosten

E-learning: € 390,-
Klassikaal en syllabus: € 750-
Examenkosten: € 200,-
Optioneel: print syllabus (n.v.t. bij klassikaal) € 49,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.