Opleiding DSI Beleggingsadviseur

Deskundig, integer, vertrouwd

Niveau

Vakopleidingen

Vakgebied
Opleidingsvariant

E-learning, Dag en Zaterdag

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

De beleggingsadviseur werft relaties, peilt hun behoeften en persoonlijke omstandigheden en adviseert over de inrichting en het onderhoud van een beleggingsportefeuille. Hij doet dit binnen een in samenspraak bepaalde risicograad en neemt daarbij de tegenover cliënten te nemen zorgplicht in acht. Beleggingsadviseurs die zich aansluiten bij DSI willen zich onderscheiden door een surplus aan vakkennis, willen de vakkennis op peil houden en onderschrijven de gedragscode. De DSI-beleggingsadviseur volgt en interpreteert (cijfermatige) informatie inzake bedrijven, sectoren, beurzen en economieën om beleggingsportefeuilles te optimaliseren. Door zijn specifieke deskundigheid kan de DSI-beleggingsadviseur adequaat en snel het wettelijk kader en de (fiscale) regelgeving toepassen. De DSI-beleggingsadviseur is de deskundige bij uitstek voor het geven van beleggingsadviezen. NIBE-SVV bereidt u met deze opleiding optimaal voor op dit boeiende beroep. Met deze opleiding kiest u voor het kennisdeel van DSI Beleggingsadviseur.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor beleggingsadviseurs die als extra bewijs van professionaliteit een DSI-registratie willen behalen. Een HBO-werk- en -denkniveau is vereist.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is een HBO-werk- en -denkniveau vereist. Zie www.dsi.nl

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u actuele kennis en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij uw rol als beleggingsadviseur. U werkt tijdens deze opleiding dan ook aan het kennisdeel van DSI Beleggingsadviseur. Belangrijke onderwerpen uit deze opleiding zijn: de werking en risico’s van financiële instrumenten en financiële markten, wet- en regelgeving rondom beleggingsadvisering, de werkwijze rondom het opstellen en beheren van cliëntprofielen, de wet- en regelgeving waarmee de beleggingsadvisering omgeven is en macro-economische en andere omgevingsfactoren die van invloed zijn op het beleggingsklimaat. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt u uitstekend voor op het officiële examen.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. U bepaalt zelf uw studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Zorgplicht bij beleggen
 • Inrichten en beheren van een beleggingsportefeuille
 • De financiële bijsluiter
 • Kenmerken van aandelen
 • Theoretische prijsvorming van aandelen
 • Kenmerken van vastrentende waarden (obligaties en liquiditeiten)
 • Vastgoed
 • Derivaten
 • Kenmerken van beleggingsinstellingen
 • Speciale beleggingsfondsen
 • Special products en structured notes
 • Beurzen en andere marktplaatsen
 • Intermediairs bij emissies van effecten
 • Brokers en orders op de cashmarkt
 • Brokers en orders op de derivatenmarkt
 • Clearinginstellingen
 • Wet- en regelgeving

Examen en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een digitaal examen. Hierin worden uw kennis, begrip en de toepassing van uw kennis getoetst. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het diploma ‘DSI Beleggingsadviseur’. U heeft het diploma nodig om opgenomen te worden in het DSI-register. U rondt met deze opleiding het kennisdeel af.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in de e-learningvariant. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een examendatum.

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Hieronder ziet u de opleiding die start in 2018. Nu starten? Klik dan op Start in 2017.

Start in 2017
Close

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Iedere jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma van een opleiding kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knoppen aangeven of u de opleidingsvariant in 2017 of in 2018 wilt bekijken.

DSI Beleggingsadviseur (e-learning met examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 E-learning N.v.t. E-learning

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

DSI Beleggingsadviseur (e-learning met examenrecht) Totaalprijs: € 590,-

E-Learning € 390,-
Examenkosten € 200,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 590,-

DSI Beleggingsadviseur (klassikaal met examenrecht) Totaalprijs: € 955,50

Klassikaal € 701,-
Examenkosten € 200,-
Print syllabus € 49,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 5,50
Totaalprijs (exclusief BTW) € 955,50

Kostenspecificatie

E-learning: € 390,-
Examenkosten: € 200,-
Optioneel: print syllabus € 49,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.