The Next Insurer: Vision and Strategy

Werken aan de toekomst

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.004,50

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

03-03-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een slimme verzekeraar maakt gebruik van slimme technieken. Maar in hoeverre zijn persoonsgerichte verzekeringen en disruptieve modellen als blockchain al geschikt voor implementatie? In deze training bestudeert u de huidige verzekeringsprocessen en blikt u vooruit op te verwachten toekomstige ontwikkelingen. De training is ontwikkeld in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars.

Vrijstellingen

Deze training is een van de modules van de leergang Next Insurance Professional en geeft na voltooiing vrijstelling voor die module van de leergang Next Insurance Professional.

Doelgroep

U bent werkzaam in het verzekeringsvak en wilt u voorbereiden op de toekomst. Deze opleiding is uitermate geschikt als u geïnteresseerd bent in fintech en insurtech, adviseert over verzekeringen of op strategisch niveau in een verzekeringsmaatschappij werkzaam bent.

Doel en opzet

U wilt weten hoe u in de toekomst relevant kunt blijven voor uw klanten. Om u optimaal voor te bereiden verdiept u zich in deze training in trends en technologische ontwikkelingen. U onderzoekt welke verzekeringen er in de toekomst gewild zijn en op welke wijze u deze het beste kunt aanbieden. Hierbij kijkt u naar trends en ontwikkelingen, waar gaat de markt heen en waar liggen nieuwe kansen?

U leert om anders naar het verzekeringsproces te kijken. Customer experience neemt een grotere plaats in, het gaat om het ecosysteem van de klant en hoe u daar producten en diensten op aanpast. Ook uw organisatiestructuur neemt u daarvoor onder de loep. Met het inzicht en aanpassingsvermogen dat u tijdens deze training ontwikkelt, zorgt u voor blijvende relevantie bij uw doelgroep.

U wordt gedurende de training begeleid door docenten die zelf actief zijn in de praktijk. De training wordt verzorgd op de locatie van onze partner het Verbond van Verzekeraars in Den Haag.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

Het programma bestaat uit 2 middagbijeenkomsten. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 15 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘The Next Insurer: Vision and Strategy’ van NIBE-SVV.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het huidige verzekeringsproces als vertrekpunt
  • Trends en ontwikkelingen (blockchain, grip op data, solidariteit) en de impact daarvan op het verzekeringsproces
  • Innoveren en verzekeren, de klant centraal stellen (ecosystemen, open insurance)
  • Innovatiekracht: theorieën, methoden, modellen, concepten ter ondersteuning van bijvoorbeeld productontwikkeling
Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Deze training bestaat uit 2 middagen. De bijeenkomsten zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 950,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 25,-
Locatiekosten
€ 29,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.004,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.