Omscholing tot financieel adviseur

Overweeg je een carrièreswitch te maken? En heb je goede communicatieve vaardigheden, beschik je over financieel inzicht en werk je nauwkeurig? Dan is de functie van financieel adviseur misschien wel iets voor jou. Samen met De Kunners hebben wij het traject ‘Financieel adviseur in opleiding’ ontwikkeld om jou optimaal te begeleiden naar deze functie binnen de financiële sector. Heb je nog geen idee wat een financieel adviseur eigenlijk doet? Of wil je meer weten over de kansen die deze functie je biedt? Hieronder geven we antwoord op al je vragen.

Wat houdt de functie financieel adviseur in?

Als financieel adviseur heb je intensief contact met zowel nieuwe als bestaande zakelijke en/of particuliere klanten van een verzekeraar. Je weet als geen ander wat er bij deze klanten speelt. Op basis daarvan breng je hun risico’s in kaart en adviseer je hen over de preventiemaatregelen en verzekeringsproducten die hierbij passen.

Welke opleidingen volg ik tijdens het omscholingstraject?

Het omscholingstraject tot financieel adviseur bestaat uit de volgende opleidingen:

  • Introductieprogramma Bank en Verzekeringswezen Algemeen
  • Wft Basis
  • Digitaal Adviseren
  • Verdieping Wft; Wft Schade Particulier-zakelijk/vermogen/hypotheken

Naast deze vakinhoudelijke kennis zorgen we dat je ook op andere manieren helemaal klaar bent voor je nieuwe functie. Dit doen we onder andere met trainingen over hoe je je presenteert en hoe je je kansen vergroot in een (online) sollicitatie. Ook krijg je 1-op-1-coaching om te werken aan je pitch en uitstraling en doe je mee aan een bootcamp om je energie een boost te geven.*

* indien mogelijk in verband met de coronamaatregelen.

Welk diploma kan ik hiermee behalen?

Naast de Wft-diploma’s die je ontvangt voor het behalen van je Wft-examen, rond je het omscholingstraject af met het diploma ‘Opleiding tot Financieel Adviseur’. Met dit diploma toon je aan dat je klaar bent om direct aan de slag te gaan.

Waar kan ik gaan werken na het traject?

Na afronding van het traject kun je een startersfunctie vervullen op het gebied van financieel advies. Dit is een erg brede markt, je kunt hierbij denken aan functies zoals: 

  • Financial Advisory
  • Klantcontactspecialist
  • Junior adviseur verzekeringen

Wat zijn mijn carrièrekansen en salarisindicatie?

Er zijn veel veranderingen gaande binnen de financiële sector. Zo verschuift het adviseren steeds meer van kantoor naar online. Toch is dit geen bedreiging, maar juist een kans. Door deze veranderingen ontstaan er namelijk veel nieuwe functies. Er liggen met name mooie kansen bij verzekeringsadvieskantoren, volmachtbedrijven, banken en verzekeraars.

Wel moet je er rekening mee houden dat je na een carrièreswitch weer onderaan de carrièreladder begint. Je begint met een startersfunctie, zoals junior financieel adviseur verzekeringen. Daar hoort een salaris bij tussen de 2250 en 2500 euro bruto per maand, op basis van 40 uur.

Hoelang duurt het traject en wanneer kan ik aan de slag als financieel adviseur?

Dit intensieve traject heeft een gemiddelde duur van 5 maanden. Omdat de Wft-opleidingen worden gevolgd door middel van zelfstudie, heb je zelf invloed op de doorlooptijd. Na afronding ben je direct klaar voor een startersfunctie op het gebied van financieel advies. En dankzij de sollicitatievaardigheden die je tijdens het traject opdoet, ga je met meer vertrouwen de sollicitatiegesprekken in.

Klinkt dit interessant? Meld je dan aan!

Ben je enthousiast geworden en wil je je graag laten omscholen? Meld je dan aan via onderstaande knop. Je ontvangt dan een uitnodiging voor een webinar van De Kunners met uitgebreide informatie over het traject.

Laat je omscholen tot financieel adviseur

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over alle omscholingstrajecten die wij in samenwerking met De Kunners aanbieden? Bekijk dan onze pagina over omscholing tot financieel professional. Heb je een andere vraag? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag. Bel 035 – 7 506 155 of stuur een e-mail naar incompany@nibesvv.nl.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!