NL LEERT DOOR

Elke werkende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor de NL leert door subsidieregeling. Je kunt een training of opleiding volgen als je ondersteuning zoekt bij het behouden van je huidige baan van wanneer je je wilt oriënteren op een nieuwe sector van baan. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp'er of ondernemer bent. 

Subsidieregeling NL leert door maakt carrièreswitch naar financiële sector makkelijk 

Financieel advieskantoren verwachten de komende jaren veel nieuwe mensen nodig te hebben. Zij-instroom wordt aangemoedigd. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, van wie de baan op de tocht staat of die al werkeloos zijn en zich willen oriënteren op de financiële sector, hebben vanaf nu de mogelijkheid om geheel kosteloos opgeleid te worden. Ook zijn er mogelijkheden voor mensen die al werkzaam zijn in de sector en wiens baan verandert in de toekomst. 

Toenemende vraag naar talent 

Het beroep op zelfredzaamheid van mensen en bedrijven is groot. Daarmee groeit de behoefte aan advies. 50% van de werkgevers in de financieel adviesmarkt verwacht de komende 5 jaar meer mensen nodig te hebben dan nu. Ongeveer een kwart verwacht die groei binnen 1 jaar.  

De brancheverenigingen Adfiz en OvFD hebben, met steun van vakbond De Unie, via de ‘NL leert door regeling’ subsidie gekregen om de instroom en doorstroom van nieuw én gediplomeerd talent in de financiële sector te vergroten. NIBE-SVV is opleidingspartner voor de uitvoering van deze subsidie. Dit betekent dat professionals en jong talent zich via NIBE-SVV kosteloos kunnen laten omscholen voor een mooie toekomst in de financiële adviesbranche. Ook voor werknemers die al in de adviesbranche werken, zijn er scholingsmogelijkheden om een carrièrestap makkelijker te maken.  

Adviseurs helpen mensen 

Steeds meer onderzoeken tonen aan hoe financieel advies het gedrag van mensen verbetert. Adviseurs zorgen voor gemoedsrust, zekerheid en veiligheid van burgers en bedrijven. Ze  helpen juiste keuzes te maken, voeren uit en houden vol. Zo helpen adviseurs hun klanten zich beter voor te bereiden op de toekomst en op onverwachte tegenslag. Ze beperken financiële stress en vergroten het welzijn van hun klanten. Daar komt veel meer bij kijken dan het regelen van een verzekering, een hypotheek of een pensioenproduct. 

Ons aanbod bestaat uit 7 opleidingstrajecten:  

  • Letselschadebehandelaar 
  • Schadebehandelaar Brand 
  • Schadebehandelaar Aansprakelijkheid 
  • Acceptant Brand 
  • Medewerker Volmacht 
  • Fraudecoördinator 
  • Data analist
 

Subsidie NL leert door 

De overheid maakt het met deze subsidie mogelijk dat jij kosteloos een opleiding of training kunt volgen. Maar daarmee verwacht de overheid ook wat van jou. Namelijk dat je de opleiding of training daadwerkelijk afrondt en dat je aanwezig bent op de eventuele (virtuele) bijeenkomsten. 

De ‘bewijslast’ van je inspanning bestaat onder andere uit een toelatingsdossier met jouw gegevens en een prestatieverklaring die je aan het einde van je opleidingstraject voor ons invult. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, sturen we je hierover alle informatie.

Let op: zonder deze ‘bewijslast’ is er geen subsidie en wordt je inschrijving een ‘reguliere’ inschrijving ter waarde van € 1.000,-. (de waarde van de opleidingen is hoger, namelijk minimaal € 1.250,-, maar je behoudt wel de door Adfiz bedongen korting op het opleidingstraject). 

Overige opleidingen

Het aanbod van Adfiz en OvFD is breder dan verzekeringsopleidingen. Kijk voor het volledige aanbod op www.jouwvliegendestart.nl

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Over NIBE-SVV