Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Extra voordeel door ­belastingvermindering

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Vanaf september 2017 kan iedereen tot 55 jaar tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid om een HBO Associate degree-, HBO Bachelor- of Masteropleiding te volgen. Dit heet het levenlanglerenkrediet (LLLK). De geaccrediteerde Ad-, Bachelor- en Masteropleidingen die NIBE-SVV aanbiedt, vallen ook onder deze regeling. Bij iedere opleiding staat of het levenlanglerenkrediet van toepassing is.

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor het levenlanglerenkrediet lees je hier. De volledige voorwaarden kun je lezen op www.duo.nl.

  • Je neemt deel aan een wettelijk erkende HBO Associate degree-, HBO Bacheloropleiding, of Masteropleiding. Ook als je start met het eerste jaar in deze opleidingen, is het levenlanglerenkrediet van toepassing. Dit is opgenomen in de opleidingsteksten waar dit van toepassing is. Als je op basis van het eerste jaar levenlanglerenkrediet wil aanvragen, neem je feitelijk deel aan de volledige opleiding en dien je toelaatbaar te zijn voor die opleiding.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Ook als niet-Nederlander met een verblijfsvergunning type II, III of IV kun je het levenlanglerenkrediet krijgen. 
  • Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
  • Je bent op het moment van aanvragen jonger dan 55 jaar.
  • Als je jonger bent dan 30 jaar kun je ook al gebruik maken van het levenlanglerenkrediet voor deeltijdopleidingen Ad, HBO Bachelor of als je een tweede Ad- of HBO Bacheloropleiding wil volgen.
  • Je collegegeld of lesgeld wordt niet betaald of vergoed door een andere instantie, bijvoorbeeld je werkgever.

Aanvragen

Je kunt het levenlanglerenkrediet vanaf juni 2017 aanvragen, via Mijn DUO (www.duo.nl). Je moet via een formulier je studiekosten indienen bij DUO. Dit formulier moet ondertekend worden door NIBE-SVV. Enkele opleidingen die NIBE-SVV aanbiedt, worden verzorgd in samenwerking met Hogeschool NCOI. Ook op deze opleidingen is het levenlanglerenkrediet van toepassing. Je doet de aanvraag via datzelfde formulier bij NIBE-SVV. In samenwerking met NCOI wordt je aanvraag correct verwerkt, zodat je de aanvraag bij DUO kunt indienen. Neem voor meer informatie contact op met onze opleidingsadviseurs: 035 - 5 280 811. 

Hoelang lenen

Als student van een HBO Bachelor-deeltijdopleiding mag je in totaal 5 jaar geld lenen.

Hoeveel lenen

Je kunt per jaar een krediet krijgen ter hoogte van je studiekosten. Je kunt nooit meer levenlanglerenkrediet krijgen dan je aan studiekosten moet betalen. Voor de onderwijskosten die als ‘studiekosten’ vermeld staan op je factuur kun je geld lenen. Studieboeken en arrangementskosten vallen niet onder deze regeling.

Terugbetalen

De aflossing start op de eerstvolgende 1 januari na het afronden of beëindigen van je opleiding. Je hebt dan 15 jaar de tijd om je lening terug te betalen, inclusief rente. Hoeveel je per maand moet aflossen, is afhankelijk van je inkomen.

Belastingvoordeel EVC

Het is mogelijk om de kosten van een EVC-procedure af te trekken van de inkomstenbelasting. Bij uw aangifte inkomstenbelasting kunt u de kosten onder scholingsuitgaven vermelden, voor zover u de drempel van totale scholingskosten van € 250,- overschrijdt.

Belastingvoordeel particulieren

Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- voor studiekosten met een drempel van € 250,-. U mag het cursusgeld en materiaalkosten onder de volgende voorwaarden aftrekken:

  • U of uw fiscale partner maken de kosten voor uw studie of die van uw fiscale partner. Kosten voor de studie van uw kind mag u dus niet aftrekken.
  • De opleiding of studie is gericht op uw beroep of toekomstige beroep.
  • Er is sprake van een leertraject. Hierbij doet u kennis op onder begeleiding of toezicht.

Naast de beschreven subsidieregeling kunnen bedrijven de kosten van een opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren.

Gratis ontwikkeladvies 45+

Bent u 45+? En wilt u de volgende stap in uw loopbaan bepalen? Meld u dan aan voor een gratis persoonlijk ontwikkeladvies voor 45-plussers bij onze samenwerkingspartner Loopbaanadvies Centrum Nederland! Bekijk snel of u aan de voorwaarden voldoet en schrijf u in. 
 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de nieuwe subsidieregeling? Of heeft u vragen over de effectieve inzet van subsidiemogelijkheden voor opleidingstrajecten binnen uw organisatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via 035 - 7 506 155.

Be relevant, keep the change

Blijf up to date met de webinar reeks

Webinar: Trends in verzekeringsfraude en fraudebestrijding

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.