• Home
  • Medewerker Volmacht (Subsidie NL leert door)

Medewerker Volmacht (Subsidie NL leert door)

Actuele opleiding tot medewerker volmacht

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

NL leert door

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

November 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

(Duurzame) bedrijfsvoering, interne controle en administratieve organisatie zijn de pijlers van deze opleiding. Als medewerker volmacht rust er namelijk heel wat verantwoordelijkheid op je schouders; je treedt namelijk namens andere partijen op bij financiële aanvragen. In deze opleiding ontwikkel je daarom de kennis en vaardigheden om als gevolmachtigd agent op te treden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan duurzaamheid en dataprivacy, 2 belangrijke hedendaagse thema’s in het vakgebied. Met de inzichten die je opdoet kun je direct aan de slag binnen het volmachtbedrijf.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die kennis wil of moet hebben van het volmachtbedrijf. Na het volgen van deze opleiding kun je bijvoorbeeld als gevolmachtigd agent aan de slag gaan.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij je rol als medewerker volmacht. Zo verdiep je je in de wet- en regelgeving voor gevolmachtigd agenten en maak je kennis met de werking van het volmachtbedrijf. Welke risico’s signaleer je? Hoe is het toezicht geregeld? Als medewerker volmacht streef je tenslotte naar risicobeheersing en fraudepreventie.

 De hedendaagse gevolmachtigd agent moet tevens op de hoogte zijn van de thema’s duurzaamheid en dataprivacy. Welke invloed heeft het Klimaatakkoord bijvoorbeeld op de gekozen verzekeringen? En wat zijn de rechten van jou en je cliënt op het gebied van privacy? Welke gegevens moeten er gedeeld worden en welke mag je juist niet opslaan? Je leert het aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden.

Deze opleiding maakt deel uit van ons aanbod in het kader van de NL leert door subsidieregeling. Elke werkende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor de NL leert door subsidieregeling. Je kunt een training of opleiding volgen als je ondersteuning zoekt bij het behouden van je huidige baan van wanneer je je wilt oriënteren op een nieuwe sector van baan. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp'er of ondernemer bent. 

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 100 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.