• Home
  • Acceptant Brand (Subsidie NL leert door)

Acceptant Brand (Subsidie NL leert door)

Risicoanalyse en -beoordeling voor brandverzekeringen

Studiebelasting

Vakgebied

Niveau

NL leert door

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

November 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat zijn organisatorische, bouwkundige en technische brandrisico’s? Welke oorzaken van brand zijn er mogelijk? En hoe kun je brand voorkomen? Het zijn vragen waar je als acceptant brand mee te maken krijgt. Tijdens deze opleiding leer je risico’s herkennen en beoordelen. Ook kijk je naar het preventieplan en wat er mogelijk verbeterd kan worden. Beschikbare data helpen je daarbij. Maar welke data kan en mag je gebruiken en welke niet? De Algemene verordening gegevensbescherming helpt je daarbij. Zo weet je precies hoe je de acceptatie en preventiemogelijkheden van brandverzekeringen kunt beoordelen.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op (aankomend) acceptanten brandverzekeringen. Ook als je werkzaam bent in een andere functie bij een verzekeraar of als intermediair of registermakelaar in assurantiën en je je wilt specialiseren in de acceptatie en preventiemogelijkheden van brandverzekeringen is deze opleiding interessant.

Doel en opzet

Je wilt je ontwikkelen tot professioneel acceptant brand. In deze opleiding verdiep je je daarom in brandverzekeringen, brandrisico’s en inbraakrisico’s. Je gaat aan de hand van praktijkopdrachten aan de slag met het signaleren, analyseren en beoordelen van risico’s. De inzichten die je tijdens de opleiding opdoet kun je direct toepassen in je eigen werk.

Deze opleiding maakt deel uit van ons aanbod in het kader van de NL leert door subsidieregeling. Elke werkende tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor de NL leert door subsidieregeling. Je kunt een training of opleiding volgen als je ondersteuning zoekt bij het behouden van je huidige baan van wanneer je je wilt oriënteren op een nieuwe sector van baan. Of je nu in loondienst, een flexwerker, zpp'er of ondernemer bent. 

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. J ebepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 100 uur over de gehele opleiding verdeeld.

E-learning

Je volgt het programma via e-learning. Hierbij studeer je online in je eigen tijd en in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.