Toekomstgerichte opleidingen Financial Services

De financiële dienstverlening verandert enorm onder invloed van de digitalisering. Traditionele instellingen volgen daarbij steeds vaker het voorbeeld van de FinTech-bedrijven, die opereren op het snijvlak van IT en finance. Merkt u dat financial technology uw werk verandert? En wilt u daarom meer weten over zaken als blockchain, bitcoin en andere cryptocurrencies, of over PayPal, iDeal of contactloos betalen?  Of bent u wellicht geïnteresseerd in nieuwe financieringsmogelijkheden? Wij bieden u een ruim aanbod aan opleidingen op het gebied van toekomstgerichte ontwikkelingen voor de Financial Professional. 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 750 6155 06 826 586 44

Meer over Toekomstgerichte opleidingen Financial Services

De digitalisering van de financiële sector is een feit. Waar de invloed van financial technology zich op dit moment vooral laat gelden, is in het betalingsverkeer. Denk aan de vele populaire betaalmogelijkheden als PayPal, iDeal en contactloos betalen, maar ook aan de toenemende impact van bitcoin, blockchain en de initiatieven van Big Tech instellingen als Apple en Google. Nieuwe ontwikkelingen die allemaal worden behandeld binnen de NEXT Payments module.
 
Wilt u meer inzicht krijgen in de verschillende alternatieve financieringsvormen? Dan is de module NEXT Funding en Finance iets voor u. Hierin komen onder andere aan bod: stapelfinancieringen, crowdfunding, (cs) factoring, informal investors en kredietunies.
 
Antwoorden op deze en andere vragen vindt u bijvoorbeeld in de HBO FinTech opleiding. Wilt u liever meteen een volledige Bachelor volgen over de invloed van FinTech op de financiële dienstverlening? Dan is de HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie FinTech wellicht de juiste keuze voor u.

Voor wie zijn deze opleidingen?

Deze toekomstgerichte opleidingen zijn nuttig voor iedereen die meer wil weten over de digitalisering trend binnen de financial services. De modules NEXT Payments en NEXT Funding en Finance zijn met name gericht op de betalingsverkeerspecialist en de zakelijk adviseur/accountmanager van een bank, en zijn ze ook interessant voor bijvoorbeeld accountants of zelfstandig financieel adviseurs.

Welke vooropleiding heb ik hiervoor nodig?

Per opleiding is aangegeven over welk werk- en denkniveau u minimaal moet beschikken. Voor de HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie FinTech moet u in het bezit zijn van een HAVO, VWO of MBO 4-diploma of anders een 21+ toets maken voor de toelating. Het betreft hier namelijk een NVAO-geaccrediteerde Bachelor waarvoor wettelijke toelatingseisen gelden. 

Wat brengt de toekomst?

U ontwikkelt inzicht in de digitalisering (bankensector). Denk daarbij onder andere aan nieuwe betaalmogelijkheden (cryptocurrencies als met bitcoin betalen, iDeal betalen, contactloos betalen, betalen via PayPal) en de vele big data mogelijkheden (inclusief predictive analytics, data protection – op basis van de algemene verordening gegevensbescherming – en big data software), maar ook aan andere toekomstgerichte ontwikkelingen binnen de Financial Services. Zo blijft u future proof en onderscheidt u zich van uw collega’s.

Diverse leergangen Toekomstgerichte opleidingen Financial Services

Wilt u een complete leergang volgen die inzet op de financial technology en de bijbehorende vaardigheden, kies dan voor de NEXT Financial Professional. Deze leergang bestaat uit de modules NEXT Big Data Analytics, NEXT Financial Skills, NEXT Funding en Finance en NEXT Payments. Deze modules kunt u uiteraard ook gewoon los volgen.
 
Heeft u er behoefte aan om uw kennis en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van innovatieve (business) IT in relatie tot de financiële dienstverlening, dan is de deelopleiding HBO FinTech een mooie beginstap. Daarna kunt u eventueel verder. Met de HBO Leergang Fintech kunt u dan een half jaar vrijstelling krijgen binnen de HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie FinTech.

Diploma’s en wettelijke eisen

De HBO-opleiding FinTech levert u officiële studiepunten op waarmee u verschillende vrijstellingen kunt krijgen. Bijvoorbeeld binnen de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie FinTech. Het volgen van de volledige leergang NEXT Financial Professional levert het gelijknamige diploma op.

Maatwerk en advies

De opleidingen van de NEXT Academy verzorgen wij ook voor meerdere medewerkers op locatie, of maken wij op basis van uw voorkeuren op maat.

Interesse?

Maak een vrijblijvende afspraak met ons via 035 – 7 506 157 of incompany@nibesvv.nl. Wij praten u graag bij over alle mogelijkheden. Daarbij bespreken wij ook voorbeelden die we bij andere opdrachtgevers hebben uitgevoerd.

 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren