Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Céline Wubbolt, medewerkster Opleiding en Ontwikkeling bij Yarden

“NIBE-SVV denkt in oplossingen.”

Yarden uitvaartorganisatie wil een goed en waardig afscheid van het leven voor iedereen bereikbaar maken en ook uitvaartverzekeringen perfect regelen. Dat laatste valt of staat met de kennis en de vaardigheden die de medewerkers in huis hebben. Juist nu er nieuwe wetten en regels zijn gekomen, moeten ze op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken en klanten goed kunnen informeren en adviseren. NIBE-SVV heeft daar een groot aantal medewerkers in getraind.
  

 Een kleine speler in uitvaartland is Yarden bepaald niet. De organisatie is voortgekomen uit een fusie tussen de Arbeiders Vereniging voor Lijkverbranding (AVVL) en de Nederlandse Uitvaart- en Verzekerings Associatie (NUVA). Yarden heeft zich genesteld in de top 3 van de uitvaartbranche en is – na de ANWB –  met bijna 1 miljoen leden de grootste vereniging van Nederland. Die enorme omvang mag niet ten koste gaan van het persoonlijke karakter dat een laatste afscheid zoveel waarde geeft. Er is Yarden veel aan gelegen voor iedereen bereikbaar te zijn en juist dat zo belangrijke persoonlijke tintje te kunnen waarborgen.

Nieuwe wetten en regels
Maar het draait in het kantoor in Almere niet alleen om uitvaarten. Yarden biedt daarnaast uitvaartverzekeringen en ook die horen perfect te zijn geregeld. Daarbij is het cruciaal de ontwikkelingen op de voet te volgen en aan de nieuwste eisen te voldoen. “De wereld van verzekeringen verandert voortdurend en er zijn nieuwe wetten en regels gekomen”, vertelt Céline Wubbolt, medewerkster Opleiding en Ontwikkeling. “Alles is transparanter. Voorheen betaalde je als lid een maandpremie waarin de advies- en distributiekosten verwerkt waren. Nu is de maandpremie transparant gemaakt door de advies- en distributiekosten apart te vermelden. Daar moeten mensen aan wennen. Uitvaartorganisaties moeten mee met hun tijd en dat geldt ook voor ons.”

Externe training bij NIBE-SVV
De Yarden-accountmanagers waren gebaat bij een professionele training. Samen met drie desk- en twee administratief medewerkers zijn ze intern getraind, maar er was ook nog een externe training nodig. Daarvoor klopte Céline aan bij NIBE-SVV, die bij Yarden al bekend was. Accountmanager Jan Marchand kreeg de vraag voorgelegd wat NIBE-SVV zou kunnen betekenen. Dat heeft geleid tot een op maat gesneden pakket, waarin theoretische Wft-kennis en praktische, persoonlijke vaardigheden de hoofdmoot vormden. Aan trainer Monique Londema de taak om uit dit pakket een serie aantrekkelijke, inspirerende lessen samen te stellen. Die uitdaging ging ze graag aan.

Niet het plichtmatige voorstelrondje
“Ik ben zelf financieel professional, dus de kennis heb ik in huis”, vertelt ze. “En ik ken de branche, want mijn vader was uitvaartverzorger. Spannend was het wel. We begonnen niet met het plichtmatige voorstelrondje, maar ik kwam met een andere kennismakingsoefening. De deelnemers moesten een ansichtkaart uitzoeken en elkaar in duo’s aan elkaar voorstellen, en dan moest de een de ander presenteren. Dat was een goed begin. Het waren heel interactieve trainingen en ook daarin werden oprecht dingen met elkaar gedeeld. Er heerste een sfeer van vertrouwen, maar vooral – heel belangrijk - een hoge mate van veiligheid binnen de groep. Voor mij was het een feest om dit te mogen doen.”

De juiste snaar geraakt
Monique heeft bij de deelnemers de juiste snaar geraakt. En Céline zag het allemaal gebeuren: “Ik was bij elke training aanwezig en zag dat het wat met de mensen deed. Dat bleek uit hun lichaamstaal. Ik zag ze groeien. En ze zijn niet alleen gegroeid in hun rol, maar ook de onderlinge samenhang is toegenomen. Ze zijn elkaar met andere ogen gaan zien.”

Een tweede trainingstraject
De trainingen zijn zo goed bevallen dat er een tweede traject is ingezet. Weer bij NIBE-SVV, weer met Monique als trainer, want om haar had Céline speciaal gevraagd. Ditmaal ging het om dezelfde groep van elf aangevuld met nog eens pakweg 70 medewerkers. Zij moesten hun Wft-vaardigheden onderhouden. En ook hier ging het erom dat de voltallige groep zich tot één geheel zou samenballen. Dat past in de missie van Yarden: niet alleen de nummer één te worden, maar ook één Yarden – met minder eilandjes.

Betrouwbaar en professioneel
Céline kijkt terug op een prettige samenwerking met NIBE-SVV: “We zijn heel blij met NIBE-SVV. Jullie zijn heel flexibel en denken in oplossingen. Ook het contact met Jan Marchand was fantastisch. Alles zocht hij voor me uit en ik kreeg goede antwoorden op mijn vragen. Wij hebben onze medewerkers getraind omdat we in ze willen investeren, zodat ze nog deskundiger worden in hun werk. Het zijn immers de medewerkers die het doen. En zo kunnen wij als Yarden ook groeien.”

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!