Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Ron Schoemaker, Specialist Inkomensverklaringen Rabobank:

‘Alles valt nu op zijn plek’

Als doorkneed bankprofessional – 40 jaar ervaring – heeft Ron Schoemaker (58) de manier van werken in zijn vakgebied zien veranderen. Om aansluiting te kunnen houden met de nieuwe, digitale ontwikkelingen heeft hij de HBO Bachelor Bedrijfskunde, specialisatie Bank- en Verzekeringswezen gevolgd, die NIBE-SVV in samenwerking met businesspartner NCOI biedt. “Ik vond het een verrijking.”
 
Na zijn Havo-opleiding meldde Ron Schoemaker zich bij de politieschool. Het bleek niet de juiste keuze te zijn. Dat werd de volgende loopbaanrichting wel: de wereld van de banken. Hij werd aangenomen bij de Rabobank en daar werkt hij nu 40 jaar. Als Specialist Inkomensverklaringen maakt hij loonstrookjes voor ondernemers, die ze bijvoorbeeld op tafel kunnen leggen als ze een hypotheek aanvragen.

Nu gaat alles digitaal

“Ik kom uit de tijd dat er nog met muntjes werd gehandeld,” vertelt hij. “Alles ging met behulp van papier. Er is veel veranderd en nu gaat alles digitaal. Ik wilde inzicht hebben in de manieren om met de huidige systemen om te gaan. In de loop der tijd heb ik verschillende trainingen gevolgd, maar ik wilde een compleet pakket. Daarom heb ik de HBO Bachelor gevolgd. Ik vond het een verrijking. Ik ben alles beter gaan zien, kon alles beter in de huidige tijd plaatsen. Ik zag het allemaal wel, maar nu kwam de theoretische uitleg erbij. Ook in mijn functie heb ik er veel aan. Alles valt nu op zijn plek.”

Tevreden gevoel

Ron kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn studie. Tijdens de bijeenkomsten trof hij een grote diversiteit van docenten en studenten aan. Veel ‘Rabo’s’, maar ook collega’s uit andere branches. En tot zijn genoegen verschillende zelfstandigen met een eigen onderneming. Dat sloot mooi aan op zijn werk.

Relaxte, open sfeer

“Ik had gekozen voor de dagvariant. Er heerste een relaxte, open sfeer waarin iedereen zichzelf kon zijn. De studie kon ik goed met werk en privé combineren. Voordeel is dat ik wat ouder ben. Mijn jongens zijn al de deur uit. Maar het is wel belangrijk om je studie goed te plannen. Uitgeleerd ben ik nog niet. Er gaat bij de banken immers nog zóveel veranderen.”

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.