Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Peter Schouwenburg, Erkend Financieel Adviseur Wonen bij ABN AMRO

‘Ik heb de bank beter leren kennen’

Van oplossingsgericht naar onderzoekend. Die omslag heeft Peter Schouwenburg gemaakt tijdens de HBO Bachelor Commerciële Economie, specialisatie Bank en Verzekeringen, die NIBE in samenwerking met businesspartner NCOI biedt. Het helpt hem bij zijn oriëntatietocht binnen ABN AMRO, waar hij nu als Erkend Financieel Adviseur Wonen werkt, maar op zoek is naar een andere functie.
 
Het rommelt in de financiële wereld, stelt Peter Schouwenburg. En bij zijn werkgever wordt om de twee jaar gereorganiseerd. Reden genoeg voor hem om zijn positie te versterken. “Ook ik ben een keer aan de beurt”, vertelt hij. “En dan zullen ze meteen vragen of ik een HBO-diploma heb. Die had ik nog niet, maar wel het HBO-werk- en –denkniveau. Dat stond alleen nog niet op papier. Daarom heb ik – op wat latere leeftijd, want ik ben nu 51 - de HBO Bachelor gevolgd. Maar ook omdat ik een nieuwe prikkel nodig had. Naast financiële planning, Wft en vakgerichte onderwerpen wilde ik me in marketing, leidinggeven en sales verdiepen. En ik had tijd en zin om te studeren.”

Sparren met de docenten

De eerste bijeenkomst vond hij best spannend. “Het was op een maandagavond en de parkeerplaats stond helemaal vol. Maar het was leuk om mensen uit verschillende vakgebieden te ontmoeten en te sparren met de docenten. Wel vond ik het wat jammer dat ik per module steeds in een andere groep zat. En dat het huiswerk dat ik had gedaan niet werd behandeld; daar werd dus niet op gelet. Maar als HBO-student moet je ook gewoon zelf de discipline hebben om je huiswerk te doen.”

Op een andere manier nadenken

De stof van de HBO Bachelor was voor Peter goed te doen. Waarmee zijn HBO werk- en –denkniveau werd onderstreept. “De opdrachten maken vond ik in het begin wel lastig. Maar ik ben op een andere manier gaan nadenken. Niet meteen het probleem willen oplossen, maar even een paar stappen terug. Eerst informatie verzamelen, onderzoek doen.”

Interne projecten en processen

Dat komt hem nu uitstekend van pas. “Mijn ogen zijn meer opengegaan. Ik ben me nu aan het oriënteren op een andere functie binnen ABN AMRO. Nu zit ik als adviseur aan de achterkant, maar ik wil naar de voorkant. Ik wil me op business-support richten. Daarom onderzoek ik veel interne projecten en processen. Ik heb de bank beter leren kennen.”

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!