Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Manfred Militie (deelnemer aan Wft-opleiding)

“Met een Wft-diploma Schadeverzekeringen Particulier hoef ik bij een vraag van de klant niet door te verwijzen, maar kan ik zelf antwoord geven.”

Manfred is werkzaam bij Unirobe Meeùs Groep (UMG), een van de grootste spelers op de intermediaire markt en recentelijk overgenomen door Aon. Al veertien jaren werkt hij daar op de afdeling Volmacht Debiteuren. Hij heeft het er erg naar zijn zin. “Het leuke aan het debiteurenvak is dat het heel divers is”, zegt Manfred. “En ook verzekeringen blijft gewoon heel spannend”, vindt hij.

Hij heeft met heel veel mensen te maken, ook met externe klanten. Als die bellen, dan wil hij ze graag goed te woord staan. En dan is het wel fijn om wat meer te weten over verzekeringen. Daarom heeft hij al eerder de Wft-opleiding Adviseur Basis gedaan. Maar met dat diploma mag je niet diepgaand op inhoudelijke vragen van klanten ingaan. “Het gebeurt dat een klant belt over een openstaande factuur en dan ook een vraag heeft over een verzekering. Dan moet ik doorverwijzen. Dat komt niet zo klantvriendelijk over, maar zo is de wet en we moeten ons daarnaar schikken”, zegt Manfred. Daarom meldde hij zich aan voor de Wft-opleiding Schadeverzekeringen Particulier. Want in plaats van doorverwijzen kan hij beter zelf zijn diploma halen en de klant antwoord geven, dacht hij. Bovendien is het de bedoeling dat zijn afdeling in de toekomst wat meer klantencontact gaat krijgen. Dan komt zo’n diploma zeker van pas. En wie weet biedt de overname nieuwe kansen en mogelijkheden.
 
Memotrainer ideaal
Hij heeft zijn opleiding en examen Wft Schadeverzekeringen Particulier bij NIBE-SVV gedaan en is inmiddels geslaagd. De keuze voor NIBE-SVV was vrij simpel aangezien zijn werkgever de opleidingen bij NIBE-SVV afneemt. Maar het is hem heel goed bevallen. Hij deed een onlinecursus met een klassikale examentraining. De onlinecursus was goed te doen. Manfred: “Ik ben niet iemand van in de avonduren of overdag klassikaal les volgen. Online past beter bij mij.” En de online leeromgeving werkte volgens hem prima. Vooral de Memotrainer met de dagelijkse vragen vond hij erg prettig. “Elke dag even met de stof bezig zijn en dan met de Memotrainer checken of het is blijven hangen. Ideaal!”
 
Daarnaast deed hij ook de examentraining. In die training legde de docent van NIBE-SVV heel duidelijk uit wat er wordt verwacht tijdens het examen. En daar heeft hij veel profijt van gehad. “Je kon merken dat het een man met ervaring was”, aldus Manfred. De docent had zelf in de assurantiewereld gewerkt en je kon ook merken dat hij het met plezier deed. Hij nam volgens Manfred echt de tijd voor de vragen en de casussen. “Een verademing zoals hij ons op een rustige manier heeft voorbereid op het examen”, vindt hij. “Het is voor iedereen een eigen keuze natuurlijk, maar als het om Wft-opleidingen gaat, ga dan naar NIBE-SVV”, raadt hij aan.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!