Over NIBE-SVV

Over NIBE-SVV

Basel III

Prijs: € 43,95
Uitvoering: gebonden, 200 pagina's
Uitgave: 3e druk, 2016
EAN: 978-94-9174-342-9

Bestellen
Basel III is sinds begin 2011 een feit en is sinds 2013 geleidelijk ingevoerd. Het is inmiddels een omvangrijk pakket aan maatregelen dat de solvabiliteits- en liquiditeitspositie van banken - en ook van hun gehele risicomanagement - aanzienlijk verbetert. Zo zullen banken de klappen van een toekomstige crisis beter zelf op kunnen vangen en worden overheidsingrepen minder waarschijnlijk geacht. Basel III wordt dan ook vaak het ‘antwoord op de crisis’ genoemd.

Dit boek behandelt een aantal hervormingen die centraal staan in Basel III en die belangrijke invloed zullen hebben op Nederlandse banken.

Voor wie?
Dit boek is een ‘must’ voor iedereen die direct betrokken is bij het solvabiliteits- of liquiditeitsmanagement van een bank. Voor iedereen die een algemene interesse heeft in de ontwikkelingen in de bancaire sector en het toezicht daarop, is dit boek ook zeer nuttig.

Auteurs
Kirstin Alink, Chantal Comanne, Koen Dessens, Paul Disveld, Pascal ter Horst, Sjoerd Kampen, Eelco Schnezler, Onno Steins, Gertjan Thomassen, Mark Teunissen, Hanne van Voorden, Charles Zondag.

De auteurs hadden als doel een vooral toegankelijk werk te schrijven over de complexiteit van goed balansbeheer bij banken. In die missie zijn zij zeker geslaagd.