Leergang Payments

Verdiep je in de wet- en regelgeving en ontwikkelingen binnen het betalingsverkeer

Studiebelasting

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 4.042,50

Duur

5 maanden

Eerstvolgende startdatum

27-10-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze leergang van NIBE-SVV maak je kennis met verschillende componenten van het betalingsverkeer. Zo leer je over uiteenlopende betalingsmethoden en bestudeer je risico’s hiervan. Je raakt bekend met de wet- en regelgeving en weet welke eisen er worden gesteld aan financiële instellingen die op nationaal, Europees en internationaal niveau opereren. Daarnaast kijk je naar de toekomst: welke ontwikkelingen binnen het betalingsverkeer hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden en welke veranderingen mogen we nog verwachten?

Direct resultaat

 • Inzicht in de ontwikkelingen binnen het internationale betalingsverkeer
 • Je hebt een toonaangevende leergang gevolgd, die voor elke HBO'er binnen de financiële dienstverlening dé standaard is op het gebied van betalingsverkeer
 • Je ontvangt het diploma Leergang Payments van NIBE-SVV

Doelgroep

Deze opleiding is bijzonder geschikt voor professionals die in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd met de praktische werkwijze van het betalingsverkeer. Je kunt hierbij denken aan onder andere trainees bij banken, medewerkers kas/balie en callcenter, adviseurs particuliere relaties, accountmanagers en commercieel ondersteuners zakelijke relaties, administratief medewerkers betalingsverkeer of IT-medewerkers bij banken.

Doel en opzet

Deze opleiding heeft tot doel om je op de hoogte te brengen van de precieze werkwijze van het betalingssysteem. Aan de orde komen onder andere fintech ontwikkelingen, (internationaal) betalingsverkeer, SEPA en PSD2. Je leert welke wet- en regelgeving er is op het gebied van betalingen. Ook ontdek je van diverse producten hoe ze werken op nationaal en internationaal niveau en welke risico’s ze met zich meebrengen. Risico’s zowel voor de veiligheid van de financiële instanties als voor de consument. Je richt je hierbij op gevestigde en recente ontwikkelingen binnen de markt. Aan de hand van casuïstiek worden op praktische wijze implicaties van het nieuwe systeem toegelicht. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk kunt toepassen in je werk.

Vooropleiding

De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf en van (internationaal) handels- en betalingsverkeer is gewenst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De opleiding bestaat uit vier modules. Hierin komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Next Payments

(2 avonden)

 • Veranderingen in de betalingswereld
 • Financial Technology: fintech
 • Bitcoin en andere cryptocurrencies
 • PayPal
 • iDEAL
 • Contactloos betalen met de smartphone
 • Blockchain
 • Overheidsregelingen
 • PSD II (Directive on Payment Services) binnen SEPA
 • De rol van financiële instellingen
 • De invloed van niet-financiële instellingen (zoals Google en Apple)

Kernaspecten Betalingsverkeer

(2 dagen)

 • Economisch en maatschappelijk belang van betalingsverkeer
 • Bancair verwerken van verschillende soorten betalingen
 • Pan-europese clearing- en settlementsystemen
 • Gemeenschappelijk eurobetalingsgebied
 • Gevolgen PSD2

Toezicht en regelgeving

(E-learning)

 • Verschillende (nationale en internationale) instanties
 • Wft en Sanctiewet

Internationaal betalingsverkeer

(E-learning)

 • Internationaal zakendoen
 • Blanco betalingsverkeer
 • Documentair betalingsverkeer
 • Risicodekking en overheidsregelingen

Examen en diploma

Je rondt elke module afzonderlijk af met een moduleopdracht. Daarnaast rond je de opleiding in zijn geheel af met een eindopdracht. Heb je voor alle modules en de eindopdracht een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma ‘Leergang Payments’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je volgt de opleiding via een combinatie van klassikale bijeenkomsten en e-learning. Zo volg je voor de module Next Payments 2 avondbijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Voor de module Kernaspecten betalingsverkeer neem je deel aan 2 dagbijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De andere 2 modules volg je via e-learning. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 3.049,-
Studiemateriaal
€ 55,-
Examenkosten
€ 775,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 75,-
Locatiekosten
€ 88,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 4.042,50
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.