Opleiding Wft-PE Adviseur Consumptief Krediet

Uitstekende voorbereiding op het officiële examen Wft-PE Adviseur Consumptief Krediet

Niveau

Wft-PE-opleidingen

Vakgebied
Opleidingsvariant

Zaterdag, Dag, Avond en E-learning


Algemeen

Deze zeer compacte en examengerichte opleiding van NIBE-SVV bereidt u uitstekend voor op het examen Wft-PE Adviseur Consumptief Krediet. U houdt uw beroepskwalificatie geldig door per permanente educatie periode (PE-periode) met goed gevolg een PE-examen af te leggen. Beschikt u over het nieuwe Wft-diploma Adviseur Consumptief Krediet? En heeft u dit diploma behaald of door omwisseling verkregen voor 1 april 2017? Dan moet u om uw beroepskwalificatie geldig te houden voor 1 april 2019 uw examen Wft-PE Adviseur Consumptief Krediet hebben behaald. U bepaalt zelf op welk moment binnen de PE-periode u examen doet. Met deze opleiding bereidt u zich snel en efficiënt voor op uw PE-examen. U verdiept zich in korte tijd in de relevante, actuele ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor degenen die in het bezit zijn van een geldig (of gelijkgesteld) Wft-diploma Consumptief Krediet.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u actuele kennis en vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij uw rol als adviseur consumptief krediet. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt u uitstekend voor op het officiële examen. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan uw docent of medestudenten. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk digitaal tekstboek.

In de online leeromgeving wordt ook de theorie achter de actuele kennis en vaardigheden ter beschikking gesteld. U oefent met praktijkgerichte cases, waarin een of meer ontwikkelingen uit de toetstermen aan de orde komen. Ook kunt u oefenen op examenniveau door het maken van de representatieve oefenexamens in de online leeromgeving.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de leerstof en het oefenen met de diverse oefen-opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10-15 uur voor deze opleiding.

Vooropleiding

U bent in het bezit van een geldig (of gelijkgesteld) Wft-diploma Consumptief Krediet.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank- en verzekeringswezen en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren het kennisinstituut voor de financiële dienstverlening in Nederland. U krijgt het meest actuele studiemateriaal aangereikt, dat perfect aansluit bij de officiële eind- en toetstermen, zoals vastgesteld door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Voor aanvang van deze opleiding krijgt u toegang tot het benodigde studiemateriaal via een uiterst moderne online leeromgeving. Deze wordt u speciaal voor deze opleiding ter beschikking gesteld.

Studieprogramma

Studieprogramma

In de opleiding wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Box 3
 • Breed moratorium
 • Invoering Common Reporting Standard
 • Klachtenbegeleiding Kifid
 • Regeling verzekeringskaarten
 • UBO-register
 • Blijverslening
 • Private lease
 • Afschaffing 0% lening
 • Crowdfunding
 • Telecom onder Wft
 • Wijziging Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Nrgfo)

Examen en diploma

Na afloop van de opleiding neemt u deel aan het officiële examen Wft-PE Adviseur Consumptief Krediet. Bij een voldoende resultaat blijft uw officiële Wft-diploma ‘Adviseur Consumptief Krediet’ geldig tot het einde van de volgende Wft-PE-periode: 1 april 2022. Dit diploma heeft een grote meerwaarde voor uw verdere carrière in de financiële dienstverlening. Hiermee toont u aan dat u bent opgeleid voor de beroepskwalificatie adviseur consumptief krediet en voldoet u aan de eisen van permanente educatie (Wft-PE).

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Bij beide varianten is het officiële Wft-examen inbegrepen. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van uw eigen examendatum. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 • E-learning. U volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
 • E-learning met examentraining. U volgt aanvullend 1 bijeenkomst van 3 uur voor de examentraining.