Opleiding Schriftelijk Rapporteren ­(Basisexpertise) NIVRE

Praktijkgerichte opleiding voor het schrijven van een goed expertiserapport

Niveau

Vaardigheden

Studiebelasting

13 uur per maand

Vakgebied
Opleidingsvariant

Dag


Algemeen

Wilt u uw schriftelijke rapportagevaardigheden verbeteren? Kies dan voor deze opleiding. Het is een uitstekende investering in uw verdere loopbaan in de financiële dienstverlening. Als u zich wilt inschrijven in het register bij het NIVRE is het certificaat ´Schriftelijk Rapporteren´ nodig. Met deze opleiding Schriftelijk Rapporteren wordt u uitstekend voorbereid op het examen. Tijdens de boeiende opleiding leert u welke taalkundige aspecten van belang zijn bij het schrijven van een deugdelijke rapportage. Na het volgen van deze praktijkgerichte opleiding heeft u uw schriftelijke rapportagevaardigheden aanzienlijk verbeterd.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die in aanmerking wil komen voor inschrijving in het register bij het NIVRE en (beginnende) experts die hun schriftelijke rapportagevaardigheden op een hoger peil willen brengen.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkelt u kennis en inzicht op het gebied van het schrijven van een goed expertiserapport. De theoretische basis wordt voornamelijk aan de hand van praktijkvoorbeelden gelegd. Ook gaat u aan de slag met praktische oefeningen. U analyseert bestaande rapporten en schrijft zelf rapporten. De opleidingen en trainingen van NIBE-SVV worden verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. Zij zijn inhoudelijk deskundig en didactisch zeer sterk onderlegd. Deze docenten maken de bijeenkomsten inspirerend, afwisselend en uitdagend.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO- of HAVO-niveau en bent werkzaam als (beginnend) expert.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 40 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Communicatie
  • Analyseren van rapporten
  • Rapporteren en argumenteren
  • Woorden en zinnen, formulering
  • Illustraties en afwerking
  • Praktijkvoorbeelden en oefeningen

Examen en diploma

U rondt deze opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van deze opdracht ontvangt u het diploma ‘Schriftelijk Rapporteren (Basisexpertise) NIVRE’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

Deze opleiding kunt u volgen in de klassikale variant. U volgt bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Schriftelijk Rapporteren (Basisexpertise) NIVRE (klassikaal inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 Dag Woensdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2018 Dag Woensdag Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 Dag Woensdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld € 775,00
Studiemateriaal € 50,00
Examenkosten € 250,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1150,00

Kosten

Cursusgeld: € 775,-
Studiemateriaal: € 50,-
Examenkosten: € 250,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.