RMiA-coachingstraject

Registermakelaar in Assurantiën: professioneel, deskundig, integer en onafhankelijk

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Met dit keurmerk laat je zien dat je over diepgaande vakbekwaamheid beschikt, ver boven de wettelijke vereisten. Zo weten je klanten dat jij een onafhankelijk, vakbekwaam en integer behartiger van hun belangen bent. Dit is vooral van belang binnen de (groot)zakelijke markt. Het keurmerk geldt voor zowel het adviestraject als de risicoanalyse, het verzekeringsprogramma en de afwikkeling van eventuele schadeclaims. Om dit te waarborgen is het A-diploma een van de vereisten. Daarnaast geldt er onder meer dat je een assessment aflegt: de ‘makelaarstest’. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMiA-coachingstraject aan.

Doelgroep

Het coachingstraject is bedoeld voor onafhankelijke assurantieadviseurs die de ambitie hebben de titel Registermakelaar in Assurantiën te voeren. De RMiA-titel is daarnaast door de VNAB verplicht gesteld voor (ten minste een van de) directieleden van bedrijven die werkzaam (willen) zijn op de coassurantiemarkt (assurantiebeurs).

Doel en opzet

Het coachingstraject omvat een gedegen voorbereiding en oefening voor het afleggen van de makelaarstest, zoals deze door de Testcommissie van de RMiA wordt afgenomen. Meerdere trainers die zelf ook RMiA of specialist binnen hun vakgebied zijn, oefenen met jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de feitelijke makelaarstest. Zo weet je zeker dat je goed bent voorbereid voor de test en het behalen van het keurmerk.

Vooropleiding

Je bent in het bezit van de diploma's Wft-Adviseur Schadeverzekering Zakelijk, Wft-Adviseur Inkomen en het A-diploma of alle A-certificaten met uitzondering van A-Leven. Daarnaast word je geacht actuele kennis te hebben op Assurantie A-niveau.

Studiebelasting en duur

Het traject bestaat uit 4 dagen. De studiebelasting is mede afhankelijk van de kennis en ervaring van de deelnemer, waaronder de vraag in hoeverre hij de afgelopen periode generiek (alle branches) of specialistisch (één verzekeringsbranche) werkzaam is geweest. Het volgen van de bijeenkomsten, de voorbereiding daarop en de verdere voorbereiding op de makelaarstest betekenen gemiddeld een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Bij deze opleiding ontvang je casuïstiek en de actuele tekstboeken van de relevante Assurantie A-modules.

Incompany

Ben je geïnteresseerd in de opleiding RMiA-coachingstraject? Wij bieden dit programma ook incompany aan, waarbij we het lesmateriaal, de duur en de locatie kunnen aanpassen naar jouw wensen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs via 035 – 7 506 157 of incompany@nibesvv.nl.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.