RMiA-coachingstraject

Erkende kwaliteit: professioneel, deskundig, integer en onafhankelijk

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Met dit keurmerk laat je zien dat je over grote vakbekwaamheid beschikt, ver boven de wettelijke vereisten. Zo weten je klanten dat jij een onafhankelijk, vakbekwaam en integer behartiger van hun belangen bent. Dit is vooral van belang binnen de (groot)zakelijke markt. Het keurmerk geldt voor zowel het adviestraject als de risicoanalyse, het verzekeringsprogramma en de afwikkeling van eventuele schadeclaims. Om dit te waarborgen is het A-diploma een van de vereisten. Daarnaast geldt er onder meer dat je een assessment aflegt: de ‘makelaarstest’. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMiA-coachingstraject aan.

Doelgroep

Het coachingstraject is bedoeld voor onafhankelijke assurantieadviseurs die de ambitie hebben de titel Registermakelaar in Assurantiën te voeren. De RMiA-titel is daarnaast door de VNAB verplicht gesteld voor (ten minste de helft van de) directieleden van bedrijven die werkzaam (willen) zijn op de coassurantiemarkt (assurantiebeurs).

Doel en opzet

Het coachingstraject omvat een gedegen voorbereiding en oefening voor het afleggen van de makelaarstest, zoals deze door de Testcommissie van de RMiA wordt afgenomen. Meerdere trainers die zelf ook RMiA of specialist binnen hun vakgebied zijn, oefenen met jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de feitelijke makelaarstest. Zo weet je zeker dat je goed bent voorbereid voor de test en het behalen van het keurmerk.

Vooropleiding

Je bent in het bezit van de diploma's Wft-Adviseur Schadeverzekering Zakelijk, Wft-Adviseur Inkomen en het A-diploma. Daarnaast word je geacht actuele kennis te hebben op Assurantie A-niveau.

Studiebelasting en duur

Het traject bestaat uit 4 dagen. De studiebelasting is mede afhankelijk van de kennis en ervaring van de deelnemer, waaronder de vraag in hoeverre hij de afgelopen periode generiek (alle branches) of specialistisch (één verzekeringsbranche) werkzaam is geweest. Het volgen van de bijeenkomsten, de voorbereiding daarop en de verdere voorbereiding op de makelaarstest betekenen gemiddeld een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Bij deze opleiding ontvang je ter voorbereiding op de lesdagen de meest actuele versie van de cursusboeken voor het A-diploma.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het RMiA-coachingstraject? Neem dan contact op met ons Projectbureau (tel. 035 - 7 506 155 of projectbureau@nibesvv.nl).

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Registermakelaar in Assurantiën

De Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Om RMiA te kunnen worden geldt een aantal eisen op het gebied van professionaliteit, vakbekwaamheid, integriteit en onafhankelijkheid. Voor een volledig overzicht van alle vereisten: zie www.rmia.nl. Als aanvullend vereiste geldt voor het RMiA-register dat de kandidaat een assessment aflegt: de ‘makelaarstest’. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMiA-coachingstraject aan.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Actualiteiten en algemene assurantiekennis
  • Transport
  • Brand
  • Varia
  • Employee benefits (zorg en inkomen)

Examen

Het examen betreft de makelaarstest. Deze makelaarstest wordt mondeling afgenomen door een testcommissie, bestaande uit twee leden en een toezichthouder. De kandidaat krijgt een aantal cases voorgelegd die hij op een laptop uitwerkt. Vervolgens wordt de kandidaat door de testcommissie bevraagd over deze uitwerkingen.Voor de makelaarstest dient de deelnemer zich zelf in te schrijven bij de SAR. De kosten voor de makelaarstest zijn niet in het cursusgeld inbegrepen.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je volgt de opleiding via klassikale bijeenkomsten. Het coachingstraject omvat 4 bijeenkomsten van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.