Opleiding Personenschade Zwaar Letsel: Schade bij Zelfstandigen

Module uit de Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Letselschadebehandeling bij zelfstandig ondernemers steekt anders in elkaar dan bij werknemers in loondienst. Zo worden zelfstandigen niet medisch gevolgd door een bedrijfsarts. Ook is het noodzakelijk om ­rekening te ­houden met zaken als rechtsvormen, inkomenscomponenten en pensioenvormen. Letselschade behandelen voor deze groep mensen is hierdoor uitdagend. In deze module doet u kennis en vaardigheden op die zeer bruikbaar zijn om zelfstandigen bij te staan in het schadebehandelingsproces. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 keuze­modules uit de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doelgroep

U bent schadebehandelaar, -regelaar of -expert. Of u werkt bij een belangenbehartiger of rechtsbijstandverzekeraar. U houdt zich bezig met de ­behandeling van letselschade bij zelfstandig ondernemers of gaat dit doen.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan ­kennis zoals aangeboden in Wft-modules of de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effecten­bedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leer­omgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u alle kennis, inzicht en vaardigheden ­ont­wikkelt die u nodig heeft om het complexe proces van letselschade­behandeling bij zelfstandigen te doorgronden en succesvol te doorlopen. U verkrijgt de ­noodzakelijke kennis over bijvoorbeeld rechtsvormen, fiscale regels en bedrijfseconomische rapporten. Ook leert u zaken als behandelplannen opstellen, schadebeperkende maatregelen doorvoeren en onderhandelen. U krijgt les van docenten met jaren praktijkervaring. Er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van competenties als analyseren, oordeelvormen en scenariodenken. In uw huiswerk­opdrachten en cases tijdens de les sluit de leerstof zo veel mogelijk aan op uw praktijk.

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad ­Leergangen Letselschade.

Studiebelasting en duur

De opleiding bestaat uit 4 dagen of 8 avonden. Het volgen van de bijeenkomsten, het door­nemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studie­belasting van ongeveer 12 uur per dagdeel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV. 

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zaaksregie en dossierbeheer
  • Rechtsvormen
  • Opstellen van behandelplannen
  • Schadebeperkende maatregelen
  • Inschakelen van deskundigen
  • Lezen en interpreteren van bedrijfseconomische rapporten
  • Fiscale regels
  • Schade vaststellen
  • Onderhandelen
  • Schaderegeling

Bewijs van deelname

Heeft u actief deelgenomen aan de bijeen­komsten en al uw (thuis)opdrachten ingeleverd? Dan ontvangt u het bewijs van deelname ­‘Personenschade Zwaar Letsel: Schade bij Zelfstandigen’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Schade bij Zelfstandigen? Neem dan contact op via 020 - 7 606 908 of projectbureau@nibesvv.nl.

Deze training bestaat uit 4 dagen of 8 avonden. De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur of 19.00 uur tot 22.00 uur.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Personenschade Zwaar Letsel: Schade bij Zelfstandigen gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte
Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.
 
Kostenspecificatie

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 3.495,-
Studiemateriaal: € 125,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 3.495,-
Studiemateriaal: € 125,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.