Leergang Adviseur Zakelijk

Met specialisatie Balanslezen of Zakelijk krediet

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze leergang van NIBE-SVV ontwikkel je je tot adviseur zakelijk. Je verwerft een breed begrip van kredietbeheer en regelgeving omtrent betalingsverkeer. Daarnaast ontwikkel je je gespreksvaardigheden en leer je effectief omgaan met tegenstrijdige belangen en weerstand. Naast het vaststaande programma heb je ook de keuze uit twee specialisaties. Hiermee verdiep je je in kredietaanvragen of in het interpreteren van balansen. Na afloop van deze opleiding heb je alle kennis die nodig is om als volwaardig professioneel adviseur zakelijk te kunnen functioneren. Dit diploma mag dus niet ontbreken op je cv.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor (beginnende) medewerkers zakelijke kredietverlening, medewerkers die elementaire kennis van zakelijke kredietverlening nodig hebben, (aankomend) commercieel ondersteuners zakelijke relaties en administratief medewerkers betalingsverkeer.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding is dat je je ontwikkelt tot allround adviseur zakelijk. Hiervoor verdiep je je in balansen, kredietvormen en betalingsverkeer. Je leert gegevens analyseren en relevante aanbevelingen doen. De persoonlijke vaardigheden op het gebied van adviseren kun je direct toepassen in de praktijk.

Naast de drie basismodules Inleiding zakelijke kredietverlening, Kernaspecten betalingsverkeer en Professioneel Adviseren, heb je een keuze uit twee specialisaties om de leergang compleet te maken. Kies je voor de module Zakelijke kredietverlening, dan leer je kredietaanvragen analyseren en beoordelen. Ook kun je de vertaalslag naar jaarrapporten maken. Kies je daarentegen voor de module Balanslezen, dan richt je je op de balansen en kasstromen van kleine en middelgrote ondernemingen. Je leert de waarden interpreteren en toepassen op de jaarrekening.

De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden je uitstekend voor op de toets. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist. MBO-/HBO-werk- en -denkniveau en ervaring met het werken bij een bank is wel gewenst.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 9 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.