Inleiding Sociale Zekerheid

Verdiep je in de basis van sociale zekerheid

Studiebelasting

50

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Vanaf prijs

€ 621,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-11-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

We leven in een tijd waarin een pandemie voor ziekte, voorzichtigheid en economische neergang zorgt. Dit vormt een extra uitdaging voor HR-medewerkers en andere specialisten op het gebied van sociale zekerheid. Want hoe pas je de bestaande regels toe op de nieuwe situatie? In deze opleiding Inleiding Sociale Zekerheid bestudeer je de rechten en plichten van werkgever en werknemer. Je gaat aan de slag met onderwerpen als ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid en bespreekt cases uit te praktijk. Zo leer je alles wat je weten moet over het socialezekerheidsstelsel.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor een brede doelgroep. Zo ben je bijvoorbeeld werkzaam als werkgever, in de HRM of binnen het UWV of de gemeente.

Ook is de opleiding geschikt voor degenen die zich hierna verder willen verdiepen in de vakgebieden inkomen en/of pensioen. In dat geval raden we je de opleidingen Personenschade Algemeen en Assurantie A: Inkomen aan.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding Inleiding Sociale Zekerheid krijg je elementaire kennis van sociale zekerheid aangereikt. Zo leer je bijvoorbeeld omgaan met de rechten en plichten van werknemers en werkgevers. Deze worden geregeld in verschillende wetten zoals het Burgerlijk Wetboek, Ziektewet, Wet werk en zekerheid en de Werkloosheidswet. Je verdiept je in regelgeving rondom onder andere ziekteverzuim, zwangerschap en tijdelijke arbeidscontracten. Aan de hand van zorgvuldig geselecteerde gevalsbeschrijvingen zoek je in bronmateriaal naar de regels die op de situatie van toepassing zijn. Je wordt hierbij op weg geholpen met zoektips en begeleidende kanttekeningen. Elke case is voorzien van uitgebreide feedback. De cases zijn zo gekozen, dat je kennis maakt met alle belangrijke deelonderwerpen.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Ziekteverzuim

 • Zwangerschap
 • Tijdelijk arbeidscontract
 • Oproep- en uitzendarbeid
 • Ziek tijdens een reorganisatie
 • Faillissement van de werkgever

Arbeidsongeschiktheid

 • Verandering van de mate van arbeidsongeschiktheid
 • Beroep en bezwaar

Werkloosheid

 • Beëindiging dienstverband
 • Beëindiging met wederzijds goedvinden
 • Beëindiging op eigen verzoek werknemer
 • Beëindiging wegens dringende reden
 • Bedrijfsbeëindiging

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen dat wordt afgenomen in een toetscentrum. Indien je dit examen met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘Inleiding Sociale Zekerheid’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Je kunt deze opleiding volgen in twee zeer aantrekkelijke varianten. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-learning. Je gebruikt onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij word je op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.
 2. Klassikaal. Je volgt klassikale bijeenkomsten ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant omvat 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondvariant omvat 4 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Inschrijven

Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om je in te schrijven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Inleiding Sociale Zekerheid (klassikaal inclusief examenrecht)
€ 1.598,-
Inleiding Sociale Zekerheid (e-learning inclusief examenrecht)
€ 621,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.