Het Verzekeren van Aansprakelijkheidsrisico's (klassikaal inclusief examenrecht)

Onderdeel Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen

Studiebelasting

7

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

21-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Aansprakelijkheid voor schade kan behoorlijk in de papieren lopen. Een goede verzekering is daarom zo goed als onmisbaar. De kwaliteit van die verzekering staat of valt bij het acceptatie- en schadebehandelingsproces. Met deze praktijkgerichte opleiding bereid je je voor op alle voorkomende werkzaamheden als schadebehandelaar/acceptant aansprakelijkheidsverzekeringen. Je leert de verzekeringen, hun dekking en verzekeringsprocessen goed kennen. Deze opleiding Het Verzekeren van Aansprakelijkheidsrisico's van NIBE-SVV vormt 1 van de 2 modules uit de complete leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen.

Vrijstellingen

Deze opleiding kun je inbrengen in de volledige leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen van NIBE-SVV.

Heb je voor alle modules van de leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen van NIBE-SVV.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant en/of schadebehandelaar van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en aanverwante verzekeringen. In deze opleiding ontwikkel je specialistische vakkennis. Je bent werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij, volmachtbedrijf, serviceprovider of registermakelaar in assurantiën. Ook voor schade-experts die zich in de verzekeringstechnische aspecten van deze vakgebieden willen verdiepen is de opleiding geschikt.

Wil je je na deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van aansprakelijkheidsverzekeringen? Dan raden we je aan de hele leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen te volgen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om correct en efficiënt te handelen binnen het proces van acceptatie en schadebehandeling van aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo verdiep je je in de verschillende verzekeringsmogelijkheden en -dekkingen. Denk aan: een AVP, AVB, beroeps- of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Ook leer je hoe het proces van samenloop van verzekeringen in zijn werk gaat. Je wordt tijdens de gehele opleiding begeleid door een docent met veel praktijkervaring, die je praktijkgerichte voorbeelden en casuïstiek voorlegt. Je bent er zo helemaal klaar voor om je kennis in praktijk te brengen.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan kennis zoals aangeboden in de Wft-modules.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.