Opleiding Het verzekeren van aansprakelijkheidsrisico's

Module uit de leergang Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

26 uur per maand

Vakgebied
Opleidingsvariant

E-learning en Dag


Algemeen

Aansprakelijkheid kan behoorlijk in de papieren lopen. Een goede verzekering is daarom zo goed als onmisbaar. De kwaliteit van die verzekering staat of valt bij het acceptatie- en schadebehandelingsproces. Met deze praktijkgerichte opleiding bereidt u zich voor op alle voorkomende werkzaamheden als schadebehandelaar/acceptant aansprakelijkheidsverzekeringen. U leert de verzekeringen, hun dekking en verzekeringsprocessen goed kennen. Deze opleiding van NIBE‑SVV vormt 1 van de 2 kennismodules uit de complete leergang Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor (aankomend) acceptanten of schadebehandelaars aansprakelijkheidsverzekeringen. De opleiding is ook interessant voor degenen die zich willen specialiseren in schadebehandeling en acceptatie van aansprakelijkheidsverzekeringen en werkzaam zijn als (aankomend) accountmanager aansprakelijkheid, intermediair of registermakelaar in assurantiën.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzichten en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om correct en efficiënt te handelen binnen het proces van acceptatie en schadebehandeling van aansprakelijkheidsverzekeringen. 
Zo verdiept u zich in de verschillende verzekeringsmogelijkheden en -dekkingen. Denk aan: een AVP, AVB, beroeps- of bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Ook leert u hoe het proces van samenloop van verzekeringen in zijn werk gaat. U wordt tijdens de gehele opleiding begeleid door een docent met veel praktijkervaring, die u praktijkgerichte voorbeelden en casuïstiek voorlegt. U bent er zo helemaal klaar voor om uw kennis in praktijk te brengen.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan kennis zoals aangeboden in Wft-modules.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 80 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige leergang Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen van NIBE-SVV.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen (AVB)
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
  • Overige aansprakelijkheidsdekkingen
  • Samenloop van verzekeringen

Examen en certificaat

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van deze opdracht ontvangt u het certificaat ‘Het Verzekeren van Aansprakelijkheidsrisico’s’. Heeft u voor alle modules 
van de leergang Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen een voldoende beoordeling behaald, dan kunt u de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma ‘Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een eigen examendatum. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

  • E-learning. U volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
  • Klassikaal. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het verzekeren van aansprakelijkheidsrisico's (e-learning inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Maart 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
April 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Mei 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Juni 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Juli 2018 E-learning N.v.t. E-learning

Het Verzekeren van Aansprakelijkheidsrisico's (klassikaal inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2018 Dag Maandag Utrecht

 
Kostenspecificatie

Het verzekeren van aansprakelijkheidsrisico's (e-learning inclusief examenrecht) Totaalprijs: € 935,00

E-learning € 685,00
Examenkosten € 250,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 935,00

Het Verzekeren van Aansprakelijkheidsrisico's (klassikaal inclusief examenrecht) Totaalprijs: € 1450,00

Klassikaal € 1076,00
Examenkosten € 250,00
Print syllabus € 49,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 75,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1450,00

Kosten

E-learning: € 685,-
Klassikaal en syllabus: € 985,-
Examenkosten: € 250,-
Optioneel: print syllabus (n.v.t. bij Klassikaal) € 49,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.