HBO Integraal Risicoadviseur

Risico's in kaart gebracht

Studiebelasting

7

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 6.317,50

Duur

12 maanden

Eerstvolgende startdatum

23-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat zijn realistische (financiële) risico's? Hoe kunnen ze voorkomen of bestreden worden? En hoe leg je alles vast? Dat zijn vragen die in dit programma aan bod komen. Door de kennis van interne processen, risico's en schadebehandeling kun jij de risico's binnen jouw eigen organisatie aanwijzen en bespreekbaar maken. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de vastlegging van processen en de voortgang van de organisatie. Dit HBO-programma wordt uitgevoerd door NCOI waarin de specifieke vakinhoudelijke deskundigheid van NIBE-SVV en Markus Verbeek Praehep is geïntegreerd.

Doelgroep

Dit programma is erg geschikt voor risicoprofessionals bij verzekeraars, assurantieadviseurs en intermediairs die zich willen toeleggen op het risicoadvies.

Doel en opzet

In 4 modules maak je je onmisbare kennis en vaardigheden voor de risicoadviseur eigen. Zo ontdek je welke financiële gegevens interessant zijn voor een MKB, welke dekkingsvormen er zijn op verzekeringen en hoe je je het beste kunt voorbereiden op interne audits. Belangrijk, want je geeft ermee aan dat jouw organisatie de zaken op orde heeft.

Onze docenten zijn actief binnen dit vakgebied. Zij kunnen jou daarom uitstekend helpen bij het maken van de vertaling van theorie naar werkpraktijk. Voor lesmateriaal, opdrachten en contact met docent en medestudenten krijg je tijdens het programma toegang tot onze online leeromgeving.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 jaar. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven. Geef je de voorkeur aan een klassikaal programma zonder reistijd? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst: vaste tijden, met een docent én digitaal.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.