< Zakelijke bankopleidingen

Training Opleiding Fiscale Aspecten van Bedrijfsovernamen in het MKB

Belangrijkste fiscaal- en civielrechtelijke zaken bij kopen en verkopen van bedrijven

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

20 uur

Opleidingsvariant

Dag


Algemeen

In deze interactieve training worden alle facetten van een bedrijfsovername behandeld. U leert overnamen beoordelen en de waarde van een bedrijf berekenen. Ook verdiept u zich in de fiscale faciliteiten voor kopers van een onderneming en de fiscale gevolgen van verkoop van ondernemingen of bv’s. Wilt u op zeer toegankelijke en heldere wijze meer inzicht krijgen in de belangrijkste fiscaal- en civielrechtelijke zaken over het kopen en verkopen van bedrijven? Dan is deze training van NIBE-SVV een uitstekende keuze.

Doelgroep

De training is ontwikkeld voor accountmanagers zakelijke relaties, financieringsspecialisten, bedrijvenadviseurs, accountmanagers MKB, financieel planners, MKB-accountants en accountants in business.

Doel en opzet

Doel van de training is dat u kennis en inzichten ontwikkelt in de belangrijkste fiscaal- en civielrechtelijke zaken bij het kopen en verkopen van bedrijven. U leert aan de hand van praktijkvoorbeelden de fiscale aspecten kennen die bij het overnemen van bedrijven van belang zijn. Alle begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor u ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Niet alleen krijgt u op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. De training wordt verzorgd door ervaren docenten die als belastingadviseur en financieel deskundige werkzaam zijn in het MKB.

Vooropleiding

U heeft kennis van en inzicht in de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming, de hoofdlijnen van de belastingen waarmee de bv en de DGA te maken hebben en de hoofdlijnen van de belastingen waarmee eenmanszaken of firma’s te maken hebben.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 20 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen bod:

  • De IB-ondernemer
  • Het staken van de onderneming
  • Faciliteiten voor de ondernemer
  • Faciliteiten voor financiers
  • De VPB-ondernemer
  • De deelnemingsvrijstelling
  • De fiscale eenheid
  • De bedrijfsfusie

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Fiscale Aspecten van Bedrijfsovernamen in het MKB’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

De training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Fiscale Aspecten van Bedrijfsovernames in het MKB

Startmaand Variant Dag Locatie
26-10-2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
26-10-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
26-10-2017 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
07-12-2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-12-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-12-2017 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
05-04-2018 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
05-04-2018 Dag Donderdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
05-04-2018 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
05-04-2018 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
05-04-2018 Dag Donderdag Regio Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
07-06-2018 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-06-2018 Dag Donderdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
07-06-2018 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-06-2018 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
07-06-2018 Dag Donderdag Regio Zwolle

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten € 1490,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1599,00

Kosten

Trainingskosten: € 1.490,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.