< Zakelijke bankopleidingen

Training Financiële Analyse van MKB-ondernemingen

Een oriëntatie in de analyse van de jaarrekening van een onderneming in het MKB

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

50 uur

Opleidingsvariant

Dag


Algemeen

Een financiële analyse van de jaarrekening is voor een goed bedrijfsbeheer van een going-concern noodzakelijk. Zeker ook als de onderneming uitbreidingsplannen heeft, is een grondige analyse van de jaarrekening essentieel. Van even grote betekenis is dat hiermee de mogelijkheid wordt gecreëerd om onderbouwde en toekomstgerichte uitspraken te doen over te verwachten ontwikkelingen bij de onderneming. Na het volgen van deze zeer effectieve cursus van NIBE-SVV heeft u de kennis en vaardigheden om een financiële analyse van een MKB-onderneming op de juiste wijze te kunnen interpreteren.

Doelgroep

Deze training is in het bijzonder ontwikkeld voor accountmanagers zakelijke kredietverlening, beleggingsanalisten, kredietanalisten en -beoordelaars en financieringsspecialisten.

Doel en opzet

Na deze training bent u vertrouwd met de belangrijke beslisinformatie met betrekking tot financiële analyse van een MKB-onderneming en kunt u de betekenis daarvan op een juiste wijze interpreteren. Gedurende deze training wordt u door professionals uit het beroepenveld aan de hand van casuïstiek op een praktijkgerichte wijze voorbereid om op een effectieve wijze een eerste analyse te kunnen uitvoeren. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van ondersteunende literatuur, praktische oefeningen en een heldere uitleg van docenten met ruime ervaring in het vakgebied. In iedere training is de trainer van cruciaal belang. Daarom stelt NIBE-SVV hoge eisen aan de trainers.

Vooropleiding

Een specifieke vooropleiding is niet nodig. Wel wordt een HBO-werk- en -denkniveau verondersteld, evenals enige jaren werkervaring en kennis van de analyse van jaarrekeningen, zoals de kennis uit onze trainingen Balansanalyse en Kasstroomanalyse.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 50 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Meest gebruikte beoordelingscriteria op financieel gebied
  • Financiële ratio’s
  • Kasstroomanalyse
  • Methoden van investeringsselectie
  • Waardebepaling van een onderneming
  • Financiering van een bedrijfsovername
  • Meest voorkomende valkuilen bij de interpretatie van de jaarcijfers

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Financiële Analyse van MKB-ondernemingen’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

De training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Financiële Analyse van MKB-ondernemingen

Startmaand Variant Dag Locatie
02-11-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
02-11-2017 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
02-11-2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
17-05-2018 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
17-05-2018 Dag Donderdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
17-05-2018 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
17-05-2018 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
17-05-2018 Dag Donderdag Regio Zwolle
Startmaand Variant Dag Locatie
21-06-2018 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
21-06-2018 Dag Donderdag Regio Eindhoven
Startmaand Variant Dag Locatie
21-06-2018 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
21-06-2018 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
21-06-2018 Dag Donderdag Regio Zwolle

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 1.495,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 1.495,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. 

035 200 4604

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.