Beleggingsbedrijf

Voorheen bekend als de opleiding Effectenbedrijf

Studiebelasting

6

Vakgebied

Beleggen/DSI

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 624,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

Juli 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze opleiding van NIBE-SVV verdiep je je in het beleggingsbedrijf. Je leert de wet- en regelgeving kennen en raakt bekend met het vakjargon, de diverse vormen van effecten en je krijgt daarnaast een algemene overview van zaken die spelen in het beleggingsbedrijf. De praktijkgerichte aanpak van NIBE-SVV maakt dat je de theorie direct in eigen werksituaties kunt toepassen. Na afloop van deze opleiding heb je alle kennis die nodig is om als professional bij een beleggingsbedrijf te kunnen functioneren.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor (nieuwe) medewerkers in het effectenbedrijf zoals effectenhandelaren, beleggingsadviseurs, automatiseerders, mid- en backofficemedewerkers, compliance officers, cashmanagement- en treasurymedewerkers.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding leer je wat de belangrijkste producten zijn die verhandeld worden. Er wordt ingegaan op de organisatie van de effectenhandel in Nederland en op de afwikkeling van een effectenorder. Met deze opleiding leer je welke verschillende vormen van effecten en derivaten er zijn en hoe de effecten- en derivatenmarkten werken. Daarnaast verdiep je je in wet- en regelgeving en de administratieve verwerking van het effectenbedrijf.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 6 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.