Wft-PE Adviseur Zorgverzekering

Uitstekende voorbereiding op het officiële examen Wft-PE Adviseur Zorgverzekering

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 29,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Augustus 2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze zeer compacte en examengerichte opleiding van NIBE-SVV bereidt u uitstekend voor op het examen Wft-PE Adviseur Zorgverzekering. De aan een Wft-diploma gekoppelde adviesbevoegdheid geldt niet onbeperkt. Elke 3-jaarlijkse Permanente Educatieperiode (PE-periode) moet u een PE-examen behalen om die adviesbevoegdheid geldig te houden. Heeft u uw Wft-diploma behaald vóór 1 april 2019 of voor deze datum uw adviesbevoegdheid verlengd, dan moet u vóór 1 april 2022 een PE-examen doen om uw diploma tot 1 april 2025 geldig te houden. U bepaalt zelf op welk moment binnen de PE-periode u examen doet. Met deze opleiding bereidt u zich snel en efficiënt voor op uw PE-examen. U verdiept zich in korte tijd in de relevante, actuele ontwikkelingen op het gebied van de wet- en regelgeving.

Doelgroep

Deze opleiding Wft-PE Adviseur Zorgverzekering is ontwikkeld voor degenen die in het bezit zijn van een geldig diploma Wft Adviseur Zorgverzekering. U doet alleen het PE-examen voor de hoogst gekwalificeerde beroepskwalificatie. Daarmee actualiseert u automatisch ook de onderliggende modules die deel uitmaken van het betreffende Wft-diploma.

Vooropleiding

U bent in het bezit van een geldig diploma Wft Adviseur Zorgverzekering.

Let op: met het diploma Wft Adviseur Schadeverzekering (Particulier of Zakelijk) mag u ook adviseren over zorgverzekeringen. Als u de opleiding Wft-PE Adviseur Schadeverzekering (Particulier of Zakelijk) volgt, dan hoeft u de opleiding Wft-PE Adviseur Zorgverzekering niet te volgen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u actuele kennis en vaardigheden ontwikkelt waarmee u optimaal wordt voorbereid op het officiële Wft-PE-examen. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en passend bij uw rol als adviseur zorgverzekering.

In een moderne online leeromgeving worden de voor het examen relevante toetstermen in artikelen toegelicht. Met een adaptief leersysteem toetst u uw kennis over en toepassing van elk onderwerp met voor het examen representatieve vragen. Met een oefenexamen dat de feitelijke examensituatie nauwkeurig nabootst, toetst u of u klaar bent voor het echte examen. Eventuele vragen kunt u stellen aan uw studiebegeleider of medestudenten. U kunt zo vaak oefenen als u wilt. De samenstelling van de proefexamenvragen wordt elke keer aangepast.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 2-3 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank- en verzekeringswezen en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren het kennisinstituut voor de financiële dienstverlening in Nederland. U krijgt het meest actuele studiemateriaal aangereikt, dat perfect aansluit bij de officiële eind- en toetstermen, zoals vastgesteld door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Voor aanvang van deze opleiding krijgt u toegang tot het benodigde studiemateriaal via een moderne online leeromgeving. Deze leeromgeving werkt heel prettig en intuïtief en biedt u:

 • De leerstof per eindterm
 • Representatieve oefenexamens
 • Materiaal dat als pdf beschikbaar is
 • Naadloos bij ons PA-materiaal in Wft Triple A aansluitend materiaal
 • 24/7 en locatie-onafhankelijke beschikbaarheid

Optioneel studieboek

Bij een e-learningvariant ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Actualisatie Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Zorgverzekeraars
 • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
 • Fixatie verplicht eigen risico
 • Gebruik machtiging ten behoeve van een behandeling
 • Identificeren met iDIN
 • Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ)
 • Verzekeringskaarten en IPID
 • Kifid
 • Maximering bijbetaling geneesmiddelen
 • Private aanvulling WW en WGA
 • Regeling informatieverstrekking ziektekostenverzekeraars aan consumenten
 • Stijging AOW-leeftijd
 • Ten onrechte verzekerden
 • Verbetering wanbetalersmaatregelen
 • Verlaging maximale collectiviteitskorting
 • Verwerken BSN
 • Wijzigingen in de dekking van de zorgverzekering (pakketadvies)

Examen en diploma

Na afloop van de opleiding kunt u, indien u daarvoor gekozen heeft, deelnemen aan het officiële examen Wft-PE Adviseur Zorgverzekering. Bij een voldoende resultaat blijft uw officiële diploma 'Wft Adviseur Zorgverzekering’ geldig tot het einde van de volgende Wft-PE-periode: 1 april 2025. Dit diploma heeft een grote meerwaarde voor uw verdere carrière in de financiële dienstverlening. Hiermee toont u aan dat u bent opgeleid voor de beroepskwalificatie adviseur zorgverzekering en voldoet aan de eisen van Permanente Educatie (Wft-PE).

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in zeer aantrekkelijke varianten. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-learning (syllabus optioneel). U volgt geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt voor de opleiding onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten. U kunt deze variant zowel met als zonder examenrecht boeken.
 2. E-learning met examentraining. Naast de e-learning neemt u aanvullend deel aan de examentraining, door deze voorbereiding gaat u met extra vertrouwen het examen in. U heeft de keuze om de examentraining klassikaal te volgen of in Virtual Classroom. Met Virtual Classroom kiest u voor een live, online examentraining. De Virtual Classroom vindt u bij de locaties in de planning.

Inschrijven

Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om u in te schrijven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering (e-learning inclusief examenrecht)
€ 187,-
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering voor Triple A Abonnees (e-learning met examentraining exclusief examenrecht)
€ 182,25
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering (e-learning met examentraining inclusief examenrecht)
€ 335,25
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering voor Triple A Abonnees (e-learning met examentraining inclusief examenrecht)
€ 311,25
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering (e-learning met examentraining exclusief examenrecht)
€ 206,25
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering (e-learning exclusief examenrecht)
€ 58,-
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering voor Triple A Abonnees (e-learning inclusief examenrecht)
€ 158,-
Wft-PE Adviseur Zorgverzekering voor Triple A Abonnees (e-learning exclusief examenrecht)
€ 29,-

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om je waarde voor je klant te behouden. Onze whitepapers helpen je om je kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.