Wft-PE Adviseur Pensioen

Uitstekende voorbereiding op het officiële examen Wft-PE Adviseur Pensioen

Studiebelasting

Vakgebied

WFT en WFT-PE

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

September 2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Deze zeer compacte en examengerichte opleiding van NIBE-SVV bereidt u uitstekend voor op het examen Wft-PE Adviseur Pensioen. De aan een Wft-diploma gekoppelde adviesbevoegdheid geldt niet onbeperkt. Elke 3-jaarlijkse Permanente Educatieperiode (PE-periode) moet u een PE-examen behalen om die adviesbevoegdheid geldig te houden. Heeft u uw Wft-diploma behaald vóór 1 april 2019 of voor deze datum uw adviesbevoegdheid verlengd, dan moet u vóór 1 april 2022 een PE-examen doen om uw diploma tot 1 april 2025 geldig te houden.

Doelgroep

Deze opleiding Wft-PE Adviseur Pensioen is ontwikkeld voor degenen die in het bezit zijn van een geldig diploma Wft Adviseur Pensioen. U doet alleen het PE-examen voor de hoogst gekwalificeerde beroepskwalificatie. Daarmee actualiseert u automatisch ook de onderliggende modules die deel uitmaken van het betreffende Wft-diploma.

Vooropleiding

U bent in het bezit van een geldig diploma Wft Adviseur Pensioen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u actuele kennis en vaardigheden ontwikkelt waarmee u optimaal wordt voorbereid op het officiële Wft-PE-examen. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en passend bij uw rol als adviseur pensioen.

In een moderne online leeromgeving worden de voor het examen relevante toetstermen in artikelen toegelicht. Met een adaptief leersysteem toetst u uw kennis over en toepassing van elk onderwerp met voor het examen representatieve vragen. Met een oefenexamen dat de feitelijke examensituatie nauwkeurig nabootst, toetst u of u klaar bent voor het echte examen. Eventuele vragen kunt u stellen aan uw studiebegeleider of medestudenten. U kunt zo vaak oefenen als u wilt. De samenstelling van de proefexamenvragen wordt elke keer aangepast.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 2-3 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank- en verzekeringswezen en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren het kennisinstituut voor de financiële dienstverlening in Nederland. U krijgt het meest actuele studiemateriaal aangereikt, dat perfect aansluit bij de officiële eind- en toetstermen, zoals vastgesteld door het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Voor aanvang van deze opleiding krijgt u toegang tot het benodigde studiemateriaal via een moderne online leeromgeving. Deze leeromgeving werkt heel prettig en intuïtief en biedt u:

 • De leerstof per eindterm
 • Representatieve oefenexamens
 • Materiaal dat als pdf beschikbaar is
 • Naadloos bij ons PA-materiaal in Wft Triple A aansluitend materiaal
 • 24/7 en locatie-onafhankelijke beschikbaarheid

Optioneel studieboek

Bij een e-learningvariant ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Aanpassing eventtoets en kostprijsstaffel in besluit premie- en kapitaalovereenkomsten
 • Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)
 • Apf en bpf in Wft
 • Besluit tot wijziging van het inkooptarief voor nettopensioen
 • Doorwerkvereiste en fiscale maximering vervallen
 • Geen bezwaarrecht verhoging pensioenleeftijd
 • Instemmingsrecht ondernemingsraden
 • Pensioenrichtleeftijd naar 68 jaar
 • Wet uitfasering pensioen in eigen beheer
 • Wet verbeterde premieregeling (Wvp)
 • Wet waardeoverdracht klein pensioen
 • Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd

Examen en diploma

Na afloop van de opleiding kunt u, indien u daarvoor gekozen heeft, deelnemen aan het officiële examen Wft-PE Adviseur Pensioen. Bij een voldoende resultaat blijft uw officiële diploma ‘Wft Adviseur Pensioen’ geldig tot het einde van de volgende Wft-PE-periode: 1 april 2025. Dit diploma heeft een grote meerwaarde voor uw verdere carrière in de financiële dienstverlening. Hiermee toont u aan dat u bent opgeleid voor de beroepskwalificatie adviseur inkomen en voldoet aan de eisen van Permanente Educatie (Wft-PE).

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in zeer aantrekkelijke varianten. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-learning (syllabus optioneel). U volgt geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt voor de opleiding onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten. U kunt deze variant zowel met als zonder examenrecht boeken.
 2. E-learning met examentraining met aansluitend examen (syllabus optioneel). Naast de e-learning neemt u aanvullend deel aan 1 bijeenkomst van 3 uur voor de examentraining. Aansluitend aan de examentraining maakt u het examen op dezelfde locatie. De examentraining wordt verzorgd door ervaren docenten die u van veel praktische tips en adviezen voor het examen voorzien. Zo gaat u met extra vertrouwen het examen in.
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Wft-PE Adviseur Pensioen (e-learning exclusief examenrecht)
€ 58,-
Wft-PE Adviseur Pensioen voor Triple A Abonnees (e-learning met examentraining exclusief examenrecht)
€ 154,50
Wft-PE Adviseur Pensioen (e-learning met examentraining exclusief examenrecht)
€ 184,50
Wft-PE Adviseur Pensioen voor Triple A Abonnees (e-learning exclusief examenrecht)
€ 29,-
Wft-PE Adviseur Pensioen (e-learning inclusief examenrecht)
€ 187,-
Wft-PE Adviseur Pensioen voor Triple A Abonnees (e-learning inclusief examenrecht)
€ 158,-
Wft-PE Adviseur Pensioen (e-learning met examentraining inclusief examenrecht)
€ 323,50
Wft-PE Adviseur Pensioen voor Triple A Abonnees (e-learning met examentraining inclusief examenrecht)
€ 299,-

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.